VIDEO Anonimac koji je igrao protiv Hrvatske zabio jedan od najljepših golova sezone

Foto: Profimedia

WEB BURNS prilično je nepoznat tip u nogometnom svijetu, ali u subotu se pobrinuo da puno više ljudi čuje za njega majstorskom golčinom koju je zabio na utakmici Championshipa između Ipswicha i Coventryja (2:1).

Njegov gol za vodstvo 2:0 jedan je od najljepših ove sezone na Otoku, a postigao ga je nakon krasne akcije u kojoj su domaćini gradili napad točno 30 sekundi, od golmana do strijelca, koji je fintom izbacio braniča, dijagonalno se sjurio prema šesnaestercu, a onda s njegova ruba vanjskom stranom stopala pogodio suprotne rašlje.

Burns je 29-godišnji velški krilni napadač, kojeg se hrvatska publika može sjećati iz nedavnih kvalifikacija za Euro 2024, kad je u rujanskom remiju 1:1 na Poljudu odigrao posljednjih 26 minuta. Bio mu je to jedan od šest nastupa za velšku reprezentaciju i jedini u spomenutim kvalifikacijama.

Gotovo cijelu karijeru Burns je proveo u engleskom drugom i trećem rangu, a prvoligaški nogomet iskusio je tek u jednoj polusezoni u škotskom Aberdeenu, za koji je nastupio 13 puta. Možda iduće sezone konačno zaigra u Premier ligi jer Ipswich je trenutačno drugi u Championshipu, na poziciji za direktnu promociju. U Ipswichu je od ljeta 2021., a ovo mu je bio drugi gol sezone.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.