UDARNA SEDMORKA HRVATSKE

Vujović izabrao udarnu sedmorku, odgovorio Joviću i otkrio kojem Hrvatu se divi

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

"ČUO SAM da je moj veliki prijatelj Božidar Jović rekao kako ja ne bih zabio nijedan gol u karijeri da me čuvao Pako Ćavar. Moguće, a moguće je i da ga možda ne bih ni napadao od straha, ali zato Božidar protiv mene ne bi ni izlazio na teren, nego bi šutirao iz svlačionice", uz smijeh je kazao Veselin Vujović, igračka legenda jugorukometa, bivši trener Zagreba i izbornik Slovenije.

Vujović se referirao na anegdotu s treninga koju je Božidar Jović, zlatni iz Atlante, ispričao u Index studiju.

"Samo jedan igrač je mogao igrati srednjeg u vanjskoj liniji, lijevo krilo i pivota, samo jedan je mogao jednako dobro igrati i nogomet, boks, tenis, košarku. Ne postoji igrač kakav je bio Pako Ćavar. Dok je Veselin Vujović bio trener Zagreba objasnio sam mu da je bio jedan od najboljih igrača samo zato što ga nije čuvao Pako. U suprotnom ne bi prodavao svoje fore i zabio bi nula golova", rekao je Jović o Vujoviću i Paki Ćavaru koji je ubrzo i sam komentirao anketu i za Index odabrao svoju idealnu sedmorku.

Dvije Vujine dileme u udarnoj postavi Hrvatske 

U istu poziciju stavili smo i Vujovića i pokazali mu Indexovu anketu u kojoj su deseci tisuća čitatelja glasali za najbolju postavu Hrvatske u povijesti rukometa.

> POGLEDAJ REZULTATE PO POZICIJAMA 

Čitatelji su izabrali Vladu Šolu na golu, na krilima Patrika Ćavara i Mirzu Džombu, na pivotu Igora Vorija, dok su na vanjskim pozicijama Blaženko Lacković, Ivano Balić i Petar Metličić.

"Meni se čini da je ova sedmorka logičan izbor. Toliko odličnih rezultata imaju i zlatnim su slovima ispisali povijest hrvatskog rukometa. Jedina dilema mi je Ivano Balić ili Domagoj Duvnjak. Ja sam u jednoj anketi za najboljeg igrača desetljeća glasao za Domagoja Duvnjaka. Na kraju je Nikola Karabatić uzeo titulu, ali je moj osobni izbor bio Duvnjak. On je igrač koji je toliko kvalitetan i polivalentan, najviše od sebe daje", mišljenja je Vujović, koji ima dilemu i na poziciji krila.

"Ivan Čupić je jedan fenomenalan igrač. Da je on u najboljoj sedmorci, ne bi bilo pogreške, iako je Mirza Džomba ostvario odlične rezultate. Čupić je osvojio tri titule Lige prvaka u posljednjih pet godina s Kielceom i Vardarom te između njega i Džombe nijanse odlučuju", smatra Vujović. 

Veliki obožavatelj Patrika Ćavara

"Na lijevom krilu je neprikosnoven Patrik Ćavar, jedan od najboljih rukometaša svih vremena, ne samo na svojoj poziciji već uopće. Ja ga obožavam jer je nevjerojatan, igrao je na pivotu, lijevom krilu i srednjem vanjskom. Na svim pozicijama je dobivao desetke za svoj učinak. Fenomenalan je. Dakle, da sumiramo, biram Ćavara na lijevom krilu, Džombu na desnom, Igora Vorija na crti, Domagoja Duvnjaka na lijevom vanjskom, Ivana Balića na sredini i Petra Metličića na desnom vanjskom. Vlado Šola bi mi stajao na golu", nanizao je Vujo. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.