GARETH BALE

Velšani: Nekoć najskuplji nogometaš na svijetu mogao bi u englesku drugu ligu

Foto: EPA

UKUPNO 270 minuta kroz pet utakmica odigrao je Gareth Bale u aktualnoj sezoni za Real Madrid. Po njenom završetku postaje slobodan igrač i u ovom trenutku sve osim ostanka u klubu za njega je opcija o kojoj može razmišljati. Wales Online navodi i da bi mogao u Cardiff City, klub iz rodnog grada koji se natječe u Championshipu.

Iako za njega postoji interes u jačim klubovima i jačim ligama, a navode se Premier liga i Serie A, velški izvor navija za takav rasplet podsjećajući na Baleovu privrženost rodnom gradu, blizinu obitelji, novac uložen u poslove u Cardiffu, ali i činjenicu da nigdje ne bi bio toliko obožavan kao kod kuće.

Sportski motivi za dolazak u Cardiff postoje

"Bila bi to potpuna suprotnost od smeća koje je morao podnositi posljednjih godina u Madridu", navodi se uz dodatak da bi u Championshipu mogao ponovo procvasti. Uz san igranja na Svjetskom prvenstvu u Kataru, Bale bi mogao ostvariti i onaj o vođenju kluba iz rodnog grada u Premier ligu, a gradsko vijeće bi mu potom "moglo i podići kip pored kipa Garetha Edwardsa u centru grada", dodaje se.

Podsjeća se i da u Cardiffu ima i dobrih terena za golf, omiljeni sport velškog junaka. Iako mu klub ne može ponuditi financijske uvjete kakve može dobiti u drugim klubovima, može mu ponuditi sportske motive. A da sve to nije priča bez podloge, ističe se, kladionice sugeriraju da je Cardiff City uz Tottenham klub kojem je Bale najbliži.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.