DRUGA ABA LIGA

Veljačić tricom u posljednjoj sekundi donio slavlje Splitu kod Lovćena

Foto: Novak Abramović / ABA liga

SPLIT je tricom Maura Veljačića u posljednjoj sekundi srušio Lovćen na Cetinju u 20. kolu Druge ABA lige. Splićani su slavili sa 63:65 (24:15, 12:20, 15:13, 12:17), a junak pobjede postao je Veljačić. Crnogorski protivnik dobio je prvu i treću, a gosti drugu i četvrtu četvrtinu. Split se dva puta vraća iz minusa, ali je u posljednju minutu utakmice ušao s vodsvom 60:62. 

I onda je Milutin Đukanović pogodio tricu za 63:62 i doveo Lovćen na korak do pobjede. Potom je trener Vladimir Anzulović zatražio time-out, a nakon toga je Veljačić sa zvukom sirene pogodio tricu za veliko slavlje i prekid crne serije od četiri uzastopna poraza. Mate Kalajžić ubacio je 17 poena, Mauro Veljačić 13, Pavle Marčinković ostvario je učinak od 11 poena, 8 skokova i 4 asistencije, a Tomislav Gabrić i Mike Cobbins postigli su po 10 poena.

"Bila je ovo dobra utakmica, borbena, u kojoj smo mi dali sve od sebe. Ako uzmemo u obzir da su obje ekipe u velikim problemima s ozljedama igrača, onda smo odradili dobar posao. Na kraju nije pobijedio jači nego sretniji", rekao je Anzulović.

Split je pobjedom preskočio Lovćen i drži sedmo mjesto s devet pobjeda i 11 poraza. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.