Veliki gospodin: Leicester je htio dovesti trenerskog velikana, a on im je sjajno spustio

Foto: Guliver Image/Getty Images

MNOGI su ostali u šoku nedavno kada su vlasnici Leicestera odlučili smijeniti Claudija Ranierija, trenera koji je klubu samo devet mjeseci ranije donio povijesni naslov prvaka.
 
Leicester je odmah nakon otkaza Ranieriju krenuo tražiti novog trenera, ali je dobio niz odbijenica. Većina trenera smatra kako je engleski prvak sramotno postupio... 
 
Cesare Prandelli jedan je od onih koji je dobio ponudu Leicestera, ali se odmah zahvalio na ponudi čelnicima kluba.
 
"Javili su mi se iz Leicestera, ali sam im odmah rekao "NE". Nema šanse da odem tamo, nema šanse da odem u klub koji je onako tretirao Ranierija. Ne želite ići tamo. Točka", rekao je Prandelli koji je u prosincu napustio Valenciju nakon samo deset utakmica.
 
"Posao trenera je užasno težak. Pogledajte upravo slučaj Ranierija - napravio je nešto što nitko ne može ponoviti, a potjeran je samo nekoliko mjeseci kasnije. Odgovornost bi se trebala dijeliti i na igrače, direktore i čelne ljude kluba."
 
Prandelli je u karijeri vodio Atalantu, Lecce, Veronu, Veneziju, Parmu, Romu, Fiorentinu, Galatasaray, Valenciju te reprezentaciju Italije s kojom je 2012. godine bio drugi u Europi. 
 
Otkako je Ranieri napustio klub, Leicester je s privremenim trenerom Craigom Shakespearom ostvario sve četiri pobjede i izborio plasman u četvrtfinale Lige prvaka.
 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.