Regija

Velež nakon 33 godine izborio Europu. Navijači priredili spektakl u Mostaru

Foto: Klix.ba

VELEŽ je nakon 33 godine izborio nastup u kvalifikacijama za europska natjecanja, a navijači ovog kluba priredili su spektakularan doček svojim igračima koji su jučer gostovali ekipi Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Rođeni su u posljednjem, 33. kolu Premijer lige BiH pobijedili u gostima protiv Mladosti 1:0 i sezonu okončali na trećem mjestu. U narednoj sezoni igrat će kvalifikacije za Konferencijsku ligu, a svoj posljednji nastup na europskoj sceni imali su u sezoni 1988./1989. kada su u osmini finala Kupa UEFA-e ispali od škotskog Heartsa.

Velež je na ovu noć čekao 33 godine

Veliki broj Veležovih navijača boravio je i u Doboju kod Kaknja. Nisu mogli ući na stadion zbog koronavirusa, ali utakmicu su pratili s okolnih brežuljaka i livada. Nakon utakmice navijači su pratili igrače sve do Mostara, a na putu do stadiona u Vrapčićima momčad je prošla i kroz Konjic, gdje su simpatizeri kluba izašli na ulice i palili baklje.

Na stadionu Rođeni više tisuća navijača dočekalo je igrače i s njima slavilo, a slavlje se nastavilo i u gradu do ranih jutarnjih sati.

Za Veležov uspjeh najveće zasluge pripisuju se novoj upravi na čelu s predsjednikom Šemsudinom Hasićem, kao i treneru Feđi Dudiću koji je ostvario senzacionalan rezultat na klupi mostarskog kluba.

Preostali klubovi koji će predstavljati BiH u Europi su Borac iz Banje Luke (kvalifikacije za Ligu prvaka), Sarajevo (kvalifikacije za Konferencijsku ligu) i Široki Brijeg (kvalifikacije za Konferencijsku ligu).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.