Vejić i Marijan Buljat udaljeni iz prve momčadi, Lima trenirao s Hajdukom

HAJDUK je jutros pod vodstvom trenera Krasimira Balakova odradio trening na pomoćnom igralištu. Među igračima nije bilo Hrvoja Vejića i Marijana Buljata.

Dvojac (još) nije pristao na promjenu ugovora. Prema politici novog predsjednika Hrvoja Maleša ni jedan igrača Hajduka ne može imati fiksno više od 100 tisuća eura godišnje što se Vejiću i Buljatu očito ne sviđa. Očekivalo se da će tako reagirati, no klupski stav je jasan - tko ne potpiše nove ugovore neće igrati.

Vejić i stariji Buljat trenirat će odvojeno dok ne pristanu na nove ugovore, no pitanje je hoće li se uopće dogoditi. Obojica imaju ugovore još godinu dana pa možda odluče ovu sezonu provesti na tartan stazi.

29-godišnjem Buljatu i 34-godišnjem Vejiću već su jednom rezani ugovori i sad primaju po 220 tisuća godišnje. Ni za vrijeme mandata Joška Svaguše nisu htjeli pristati na manje ugovore, ali ih je Hajduk udaljio iz prve momčadi pa su se predomislili. Buljat je tada s Darijom Jertecom u šest ujutro morao raditi krugove oko Poljuda.

Braća Sharbini, koja zajedno imaju više od pola milijuna eura godišnje, nisu udaljena iz momčad i jutros su normalno trenirali. To znači da će se Hajduk s njima uspjeti dogovoriti oko novih ugovora, a nije isključena ni prodaja Anasa. Spomenimo i da je na treningu bio mladi Portugalac Ruben Lima kojeg Hajduk vidi kao rješenje za lijevi bok.

Lima je još uvijek igrač portugalskog Beira Mara, a početkom listopada će navršiti 22 godine. Matični klub mu je Benfica, iz koje je u Beiru Mar prešao prije godinu dana, potpisavši dvogodišnji ugovor. Bude li ga htio dovesti, Hajduk će morati platiti odštetu za Limu, čiju tržišnu vrijednost Transfermarkt procjenjuje na 900 tisuća eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.