Vejić: Ako čitamo između redaka, Gattuso je rekao da je predsjednik Hajduka lagao

Foto: Ivo Cagalj, Ivana Ivanovic/PIXSELL

BIVŠI kapetan Hajduka Hrvoje Vejić (42) kao stručni komentator televizije MAXSport govorio je o situaciji u splitskom klubu. Podsjetimo, Hajdukov prošli tjedan bio je turbulentan. Nikola Kalinić nakon četiri mjeseca smijenjen je s pozicije sportskog direktora. Potom je održao press konferenciju na kojoj je za teško stanje u klubu i neuspjehe optužio predsjednika kluba Ivana Bilića te predsjednika Nadzornog odbora Aljošu Pavelina.

Bilić je na to uzvratio svojim obraćanjem novinarima te je odlučno demantirao Kalinićeve tvrdnje, iznijevši svoju verziju događaja. U petak je objavljeno da je Kalinića na mjestu sportskog direktora naslijedio Francuz Francois Vitali. A nakon derbija s Dinamom, u kojem je Hajduk slavio 0:1, trener Gennaro Gattuso rekao podržao je Kalinića i rekao da "Nikola nije lažljivac".

Bilić i Gattuso u međuvremenu su odradili razgovor od sat i pol vremena. Predsjednik i trener prošli su kroz sve teme koje su u posljednje vrijeme okupirale javnost. Sastanak je prošao u pozitivnom tonu i dogovor je da zajedno idu dalje u nove izazove koji ih očekuju u tekućoj sezoni.

Vejić: Gattuso je javno rekao da Kalinić govori istinu, što znači da netko laže

"Gattuso je zvijezda SHNL-a. Pogledajte poštovanje koje dobiva od navijača, igrača i trenera. On je apsolutna zvijezda. Potezima je kupio sportsku javnost. Situacija je dosta nezgodna za Hajduk. Gattuso je javno rekao da Kalinić govori istinu, što znači da netko laže.

Ako ćemo čitati između redaka, Gattuso je pred svima rekao da je predsjednik Hajduka lagao na svojoj presici, da nije govorio istinu. Ta press konferencija je bila jako loše odrađena. Bilo je dozvoljeno samo jedno pitanje. Pročitao je neke tri stvari koje je sastavio sa svojim timom. Među ostalim, da je Kalinić naštetio klubu", rekao je Vejić.

Vejić: Bilić je na pitanja novinara odgovarao kao dijete koje je prepisalo na pismenom

"Kada pogledamo što je Bilić prije iznosio u medijima, to je toliko gluposti nabrojano. A na pitanja novinara odgovarao je kao dijete koje je prepisalo na pismenom, a na usmenom nije znao što reći. Praktički je potvrdio da je Nadzorni odbor izašao iz svoje ovlasti.

Torcida i Naš Hajduk su rekli da model treba unaprijediti i to je dobra stvar. No to je rekao i Kalinić. Nikola je rekao što je rekao. Nezgodna je situacija, očito komunikacije između trenera i predsjednika nema.

Predsjednik je sad dodao da novi sportski direktor ne smije promijeniti trenera, što mu nitko ne bi trebao zabraniti jer mu je u opisu posla da mijenja trenera ako se s njim ne slaže. Sve je to jako loše iskomunicirano, moglo se bolje odraditi", dodao je Vejić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.