Veh o Petriću: Niti Podolski nije krilo pa je na SP-u igrao dobro

ŽELI LI nastaviti standardno igrati nogomet u hamburškom bundesligašu, hrvatski reprezentativac Mladen Petrić (29) mora se pomiriti s pozicijom na desnom krilu. Poručio mu je to jasno i glasno preko medija (Kicker) još jednom novi trener HSV-a Armin Veh, koji je postao veliki obožavatelj sustava 4-2-3-1.

Dvije pozicije koje bi Petriću u tom sustavu najviše odgovarale, ona isturenoga središnjeg napadača te ona povučenoga srednjeg napadača, okupirane su od Vehu nezamjenjivih igrača: Nizozemca Ruuda van Nistelrooya i Peruanca Paula Guerrera.

"Znam da bi Mladen radije igrao u samom vrhu napada, no mislim da sustav 4-2-3-1 najviše odgovara mojoj momčadi. Jasno je da Petrić nije klasičan krilni igrač. No, nije to niti Lukas Podolski pa je svejedno odradio sjajnu rolu na Svjetskom prvenstvu", rekao je Veh dodavši:

"Kad s desne krilne pozicije ulazi prema sredini, Petrić uvijek pokazuje da ima ideju. Također, tijekom same utakmice planiram da će Petrić i Guerrero moći zamijeniti mjesta. To će naš napad učiniti vrlo nepredvidljivim."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.