Veći rasipnici i od Sljemena: Nagradni fond u Kitzbuhelu rekordne 564 tisuće eura!



SLAVNI Trofej Hahnenkamm, koji uključuje četiri utrke Svjetskog kupa skijaša u Kitzbühelu, ove će godine imati rekordan nagradni fond od 564 tisuće eura.

Skijaši će i ove sezone imati priliku na glasovitom Streifu zaraditi više nego bilo gdje drugdje u Svjetskom kupu. Na subotnji spust i nedjeljni slalom otpast će po 175 tisuća eura od spomenute svote, 130 tisuća će biti podijeljeno u petak u super G-u, a 84 tisuća eura je namijenjeno jedinoj preostaloj klasičnoj kombinaciji u Svjetskom kupu.

Pritom će u kombinaciji nagradu dijeliti samo trojica prvoplasiranih skijaša (pobjedniku će pripasti 50 tisuće eura), dok će se u preostalim utrkama dijelom financijskog kolača osladiti svi osvajači bodova. Pobjednici spusta i slaloma će zaraditi po 70 tisuće eura, a najbolji u super G-u 20 tisuće eura manje.

Ivica Kostelić, aktualni pobjednik Svjetskog kupa, lani je u Kitzbühelu senzacionalno slavio u super G-u i sasvim očekivano u kombinaciji, dok je u slalomu bio drugi, a u spustu jedanaesti.

Podsjetimo, Sljeme se diči kako je "Utrka najvećeg nagradnog fonda u Svjetskom skijaškom kupu", sa 120 tisuća eura, koje se ravnopravno dijele na muški i ženski slalom, dakle samo dvije utrke, za razliku od četiri ovog vikenda.

Dok je u legendarnom austrijskom skijalištu raskošan nagradni fond razumljiv, u Zagrebu, bez tradicije vrhunskog natjecateljskog skijanja, a da ne spominjemo nepostojanje kapaciteta ili uvjeta za zimski turizam na osnovu kojih bi se moglo kapitalizirati ogromna ulaganja u utrku (proračun projekta 23 milijuna kuna), ovakvo rasipanje je krajnje neprimjereno financijskim neprilikama u kojima se nalazi Zagreb, a sve kako bi se na par dana pokazali kao dobri domaćini.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.