Van der Wiel: Lyon je s ovim remijem u prednosti, morat ćemo svladati Dinamo u obje utakmice

PONAJBOLJI igrač Ajaxa Gregory van der Wiel nije sasvim zadovoljan remijem s Lyonom u prvom kolu natjecanja po skupinama.

Prisjetimo se, jučer su "kopljanici" odigrali na Amsterdam Areni 0:0 protiv Lavova. Van der Wiel smatra kako je Ajax imao više izrazitih prilika te kako je morao slaviti.

"S ovim remijem malo smo si otežali situaciju. Sada je Lyon u prednosti kada govorimo o borbi za drugo mjesto koje vodi u knockout fazu. Morat ćemo pobijediti Dinamo u obje utakmice, a možda i ostati neporaženi na Gerlandu. Neće biti lagano", rekao je branič Ajaxa.

Ajaxov krilni nogometaš Derk Boerrigter je bio znatno manje zadovoljan ishodom.

"Mislim da smo prosuli dva boda, a ne osvojili jedan. Lyon je suparnik protiv kojeg je moguće izvući više od jednog boda", rekao je Boerrigter.

Gomis: Drago mi je da je Ajax opet u vrhu Europe

"Lyon se u Amsterdamu pokazao kao odlična momčad i radujem se uzbudljivoj utrci za drugo mjesto", dodao je za kraj.

Napadač gostiju Bafetimbi Gomis izrazio je nakon dvoboja veliko poštovanje prema nizozemskom divu: "Ajax je europska nogometna institucija s univerzalnim stilom. Uvijek daje priliku mladim igračima da dokažu vrijednost. To je primjer koji treba slijediti. Kad sam bio klinac, Ajax nam je svima bio san, drago mi je da je opet u vrhu Europe s mladom momčadi", istaknuo je Gomis i osvrnuo se na utakmicu:

"Potpisali bismo remi i prije dvoboja, tako da smo iznimno sretni ovim rezultatom. Znali smo da nas čeka težak posao, tako je i bilo."

Ajax u sljedećem kolu, 27. rujna, gostuje na Santiago Bernabeuu kod Real Madrida, dok će Lyon na svome Gerlandu ugostiti Dinamo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.