LIGE PETICE

Valencia je pokušala šunkom nagovoriti bivšeg francuskog reprezentativca na dolazak

Foto: EPA

BIVŠI napadač francuske reprezentacije Andre-Pierre Gignac ispunio je dječački san 2010. kad je potpisao za Marseille. Imao je tih dana više ponuda, karijera ga je mogla odvesti u Englesku ili Španjolsku, no odluka je postala laka onog trenutka kad se javio klub za koji navija i za koji navija čitava njegova obitelj.

''Rođen sam u Martiguesu, 40 kilometara od Marseillea. Cijelo djetinjstvo navijao sam za Olympique Marseille, baš kao i moja obitelj, pa je potpis za taj klub bio ispunjenje sna. Morate znati da sam tad pred sobom imao i Liverpoolovu ponudu'', priznaje Gignac koji od 2015. nastupa za meksički Tigres.

Bilo je još ponuda, a posebno pamti Valencijin pokušaj da ga dovede. Momčad je tada vodio Unai Emery, koji mu je pokazao zanimljiv projekt, no ljubav prema Marseilleu bila je jača. Imali su u španjolskom klubu i posebnu taktiku kako ga nagovoriti na prelazak ondje.

''Odbio sam Valenciju i Liverpool prije nego sam potpisao za OM. Valencia me pokušala uvjeriti da dođem tako što je poslala zrakoplov s ukusnom šunkom. Tjeraju te na dolazak dobrom iberijskom šunkom, ali sam u konačnici to odbio. Onda sam rekao i agentu da ništa ne dogovara s Liverpoolom jer idemo u Marseille'', zaključio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.