Fantastični trio MSN sredio Bilbao i odveo Barcu u četvrtfinale Kupa kralja

Foto: Getty Images/Guliver Image

PRVU UTAKMICU osmine finala Kupa kralja izgubili su u Bilbau 2:1. Prošlog vikenda su u prvenstvu jedva spasili bod protiv Villarreala i uzvratna utakmica protiv Atlethica dočekana je s određenom dozom sumnje.

Klub je u problemima oko Messijevog ugovora, Neymar nije zabio gol od listopada i činilo se da bi Baski možda mogli obraniti prednost iz prvog susreta.

No, od prvog sučevog zvižduka bilo je jasno da "blaugrana" nije u nikakvoj krizi i da će se momčad Luisa Enriquea dobro zabaviti protiv, pokazalo se, vrlo žilavih gostiju.

Ubojiti trojac MSN jurnuo je odmah na goste, koji su visoko postavili obranu i u prvih 20-ak minuta nekoliko puta uhvatili domaćine u zaleđu.

Ipak, nisu tako mogli svih 90 minuta, jer je Boveda muku mučio s Jordijem Albom i Neymarom na desnom boku, a Suarez je opasno prijetio da će pobjeći gostujućoj obrani.

 
To se i dogodilo u 26. minuti, kada je Neymar izašao sam pred Iraizoza i namjestio prazan gol Suarezu, no sudac ga je poništio i signalizirao zaleđe Brazilca.

Ipak, 11 minuta kasnije već pomalo umorna obrana Bilbaa nije ništa mogla. Messi je proigrao Neymara na lijevoj strani, Brazilac je odlično ubacio Suarezu, koji fantastičnim akrobatskim volejem zabija za 1:0.

Tim rezultatom se otišlo na odmor, a praktički čim se krenulo s centra Neymar je napokon prekinuo svoj post koji je trajao dugih 1038 minuta. Sjurio se u šesnaesterac, očajni Boveda ga je srušio, a Brazilac je sam realizirao kazneni udarac.


Gosti su, barem je tako izgledalo, napokon pukli i očekivala se golijada Barcelone, ali samo pet minuta kasnije Saborit smanjuje na 2:1 nakon lijepo centaršuta Elustonda. No, to je bilo sve što su gosti napravili.

 
Iako su se Baski pokušali braniti, curilo je i sjevalo ne sve strane, a konačnu kapitulaciju potpisali su 78. minuti. Leo Messi do tad je promašio dva slobodna udarca s identične pozicije, ali treći nije mogao.

Prevario je Iraizoza i loptu od stative pospremio u gol. Bio je to Messijev 26. gol iz slobodnih udaraca za Barcelonu.

Do kraja susreta u igru je ušao i Ivan Rakitić, Neymar je nakon briljantne solo akcije pogodio stativu, a Denis Suarez u sudačkoj nadoknadi iz stopostotne situacije pucao visoko preko gola.

Barcelona je oduševila igrom, a trojac Messi-Suarez-Neymar zabio je 300. gol otkad igraju zajedno.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.