Usain našao "pravog" savjetnika - Ben Johnson upozorava Bolta: Pazi što jedeš i s kim sjedaš!

BIVŠI kanadski sprinter, 49-godišnji Ben Johnson, uputio je riječi upozorenja Jamajčaninu Usainu Boltu, najbržem čovjeku ikada na svijetu.

Nekada je i sam Johnson bio etiketiran tim epitetom, no ubrzo je uviđeno kako je do sjajnih rezultata na 100 metara došao posredstvom dopinga te se te ljage nikada nije riješio, pa čak niti sada, desetljećima nakon 1986. godine kada je eksplodirao na Olimpijskim igrama u Seoulu.

Johnson je, inače, rođen na Jamajci pa je i posredstvom toga vezan donekle uz Bolta kojeg iznimno cijeni.

"Njegova dostignuća su velika. Obožavam ga gledati i pravi je užitak svaka njegova utrka, bilo na 100 ili 200 metara", rekao je Johnson i potom pokušao udijeliti nekoliko savjeta:

"Sada kada je toliko planetarno poznat i uspješan, mora se paziti svega i svačega. Mora paziti što jede, s kim sjeda za stol. Tko mu je prijatelj, a tko nije. Mora paziti na tisuće stvari jer mu sitnica može uništiti karijeru. Takvim sportašima nije lako i želim mu samo uspjeh i sreću u karijeri te da ga zaobiđu sve moguće neugodnosti. Kako one zbog ozljeda, tako i one u kojima bi ga netko želio namjerno uništiti", rekao je Johnson.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.