MEĐUNARODNI NOGOMET

Odveo ih je do polufinala SP-a 2010., a jučer su ga smijenili nakon 15 godina

Foto: EPA

URUGVAJSKA reprezentacija u posljednjoj je utakmici upisala čak četvrti poraz u nizu te njime pala na sedmo mjesto poretka u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Tamošnji nogometni savez se zbog tog niza odlučio na promjenu nakon dugih 15 godina. Urugvajci su uručili otkaz Oscaru Tabarezu, 74-godišnjem treneru koji ih je vodio od 2006. godine i tako postao izbornik s najviše utakmica na klupi neke reprezentacije. Vodio je Urugvaj u čak 224 utakmice.

Zna se i vjerojatni nasljednik

Tabarez je reprezentaciju Urugvaja odveo na osam velikih natjecanja, a najveći uspjesi su mu to što je 2011. godine osvojio Copa Americu i 2010. u JAR-u igrao polufinale Svjetskog prvenstva. Vjerojatno će ga naslijediti Diego Aguirre, koji trenutno vodi brazilski Internacional.

Usprkos tome što su Urugvajci na tek sedmom mjestu u svojoj skupini, zaostatak za mjestom koje vodi direktno na Svjetsko prvenstvo je samo jedan bod. Riječ je o četvrtom mjestu, koje drži Kolumbija, a jednako daleko je i peti Peru, koji zasad drži poziciju koja vodi u dodatne kvalifikacije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.