United "napenalio" Spurse i uzeo Liga kup: Ćorluka jedini priseban

U FINALU Liga kupa na Wembleyu Manchester United je nakon izvođenja jedanaesteraca svladao Tottenham. Svi igrači Uniteda su pogodili s bijele točke, Giggs, Tevez, Ronaldo i Anderson. Kod Spursa je jedini bio precizan Ćorluka, Foster je skinuo udarac O'Hari dok je Bentley promašio cijela vrata.

Oba naša igrača odigrala su cijelu utakmicu, a nakon 120 minuta nije bilo golova.

Menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson nije izveo najjaču postavu. Odlučio je pružiti priliku nekim mladcima koji su iznijeli teret Manchesterovog plasmana u finale, pa su tako mjesta u prvoj momčadi zauzeli Darron Gibson i Danny Welbeck, dok Wayne Rooney, Dimitar Berbatov i Edwin van der Sar uopće nisu kandidirali za momčad.

S druge strane, Tottenham je krenuo sa formacijom 4-4-2 sa Pavljučenkom i Bentom u napadu iako je Redknapp najavljivao nešto zatvoreniju igru sa Modrićem kao polušpicom. Naš veznjak je bio na lijevoj strani veznog reda dok je Ćorluka, kao i obično, igrao na desnoj strani obrane.

Gledatelji na Wembleyju vidjeli su malo toga zanimljivog u regularnom dijelu i produžecima. Modrić je bio najzapaženiji u kreiranju Tottenhamovih napada, ali niti jedna momčad nije uspjela stvoriti veliki broj prilika. Tottenham je do najbolje stigao u 70. minuti, kada je Lennon bio sam ispred Fostera desetak metara od gola, ali se predugo namještao na udarac, te je na kraju tukao ravno u Fostera. Manchester United je bio nešto bolja momčad, ali je do najbolje i jedine izrazite prilike stigao u 3. minuti sudačke nadoknade, kada je Ronaldo nakon odličnog prodora po desnoj strani pogodio vratnicu.

Ni nakon 15 minuta produžetaka nema golova. Još nas jedan produžetak dijeli od jedanasteraca.

Ni nakon 120 minuta nismo vidjeli zgoditak pa će o pobjedniku Carling Cupa odlučiti udarci s 11 metara.

Tijek jedanaesteraca:

Prvi će pucati Manchester, loptu na točku stavlja Giggs.

Velšanin je precizan lijevom nogom, 1:0.

Foster je skinuo penal O'Hari.

Za Manchester je precizan i Tevez, pucao je na istu stranu kao i Giggs. 2:0.

Ćorluka je vrlo mirno zabio za 2:1.

Ronaldo je pogodio za 3:1 Manchstera.

Bentley je promašio cijela vrata, United ima meč loptu.

Anderson je pogodio, Tottenham će ostati bez trofeja ove sezone.

M.Pa.
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.