Umorni Hajdukovci poigrali se i sa Zadranima; Špaco procijedio: Utakmica me psihički slomila

NAŽALOST ili na sreću, ovakvih utakmica bit će još pregršt ove sezone, ukoliko se Hajduk plasira u Europsku ligu. Nažalost, jer je vidljivo da su Hajdukovci bili premoreni uslijed ogleda s Unireom, a na sreću jer je i takav Hajduk, i to nakon gola minusa, pronašao način kako nastaviti pobjednički niz.

> Vukušić: Umor nas je svladao - Ibričić: Lijepo je da me ide

 > Repriza Unireje: Hajduk pregazio Zadar i preuzeo vrh


"Znali smo da će Hajduk biti umoran i zaista da ih nismo dobili u ovakvom stanju. Bili su premoreni, tromi i moram izraziti žaljenje kako to nismo znali iskoristiti. Da, tko zna što bi se dogodilo da smo naletjeli na onog Hajduka iz Europske lige. Nažalost, imamo premali kadar igrača i predstoji nam velika borba za opstanak. Ipak, 4:1 izgleda grubo, ni blizu ne odaje kakva je zaista bila utakmica", rekao je Zebić nakon utakmice.

Dokaz snage novi je preokret Hajduka

U odnosu na susret protiv rumunjskog viceprvaka, Špaco je predostrožnosti radi na teren poslao gotovo istu momčad, napravivši samo dvije izmjene. Umjesto Radoševića na gol se vratio Subašić, a Jozinović je zamijenio Strinića na mjesto lijevog beka. I baš kao protiv Rumunja, Splićani nisu najbolje ušli u utakmicu, noge su bile teške, a nedostajalo je i želje i agresivnosti.

Hajduk se tek nakon gola Zadrana uozbiljio i počeo igrati kako spada, a interesantno, opet je sretan bio južni gol poljudskoj stadiona. Gol je to u koji je Hajduk zabio šest zgoditaka rumunjskim momčadima, a sada još i tri Zadranima. Ono što posebno raduje jest činjenica da su Bijeli drugu utakmicu za redom nadoknadili gol zaostatka i sasvim preokrenuli utakmicu u svoju korist.

"Bitno je da smo pobijedili, a način toliko baš i nije važan. Pobjeda je zaslužena, iako je bilo vidljivo kakvo smo pražnjenje imali u četvrtak. Neki igrači gubili su koncentraciju i orijentaciju pa sam morao ludovati uz gol crtu. Da, zaista sam se psihički umorio. Unatoč visokoj pobjedi, pokazali smo nekoliko izrazito zabrinjavajućih stvari koje moramo u najkraćem vremenu popraviti. No, najprije se moramo odmoriti", zadovoljno će Špaco.

Subašićevo zbogom skoroj šansi u reprezentaciji?

Što se tiče igračkih prezentacija, treba izdvojiti sjajnog Antu Vukušića, koji napreduje iz dana i dan te izgleda kako se isplatilo dati mu šansu i forsirati ga kao prvog napadača splitskog kluba. Vukušić je s nova dva gola na kontu došao do zavidne brojke od pet golova u pet utakmica.

Vrlo se dopao i još jedan mladi igrač, Dinko Trebotić, koji se izvrsno snašao na mjestu zadnjeg veznog. Trebotić stasom i tehnikom podsjeća na Barcelonina Busquetsa i izgleda kao lijepa opcija u sredini terena. S druge strane, Subašić tone sve dublje. Protiv Zadra je primio još jedan pacerski gol, što ga je još više udaljilo od reprezentativnog gola. No, Torcida mu sigurno ne pomaže konstantnim zvižducima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.