RAT U UKRAJINI

Timoščuka napao bivši suigrač iz reprezentacije: Kako ćeš živjeti s tim?

Foto: EPA

UKRAJINSKI nogometaš Jaroslav Rakicki nije nastupio za Zenit u jučerašnjoj pobjedi 3:2 protiv Rubina iz Kazana u 19. kolu ruskog prvenstva. Nakon toga Rakicki i Zenit su raskinuli ugovor. U ruskom Zenitu ostao je još jedan Ukrajinac. Riječ je o bivšem kapetanu ukrajinske reprezentacije Anatoliju Timoščuku, koji u Zenitu kao pomoćni trener radi posljednjih pet godina. Timoščuka je prozvao nekadašnji suigrač iz reprezentacije Jevgenij Levčenko.

"Zašto šutiš?"

"Timo, zašto si to napravio? Ti si iz Ukrajine. Kako možeš šutjeti i nastavljati raditi ondje? Igrali smo zajedno za istu reprezentaciju, nosili taj dres s ponosom, pjevali himnu, slavili i tugovali. Zašto se ne oglašavaš? Kako ćeš živjeti s tim?" upitao ga je Levčenko. Nije dobio odgovor. Timoščuk je u karijeri igrao za Volyn, Šahtar Donjeck, Zenit, Bayern i Kairat. Za Ukrajinu je u 144 utakmice zabio četiri gola.

FIFA i UEFA donijele su prije tri dana odluku o suspenziji svih ruskih klubova i ruske reprezentacije iz svih natjecanja do daljnjega zbog invazije na Ukrajinu. Nogometni savez Rusije najavio je pokretanje žalbenog postupka pri Sportskom arbitražnom sudu.


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.