UFC

UFC prvak makedonskih korijena nema izazov. Zato se vraća jedan od najboljih ikad

Foto: Profimedia

ALEXANDER VOLKANOVSKI došao je u noći sa subote na nedjelju do svoje 11. pobjede u jednako toliko nastupa u UFC-u. Najnovija žrtva australskog borca je Chang Sung-jung, korejski borac poznat pod nadimkom Korejski zombi. Protiv Volkanovskog nije imao nikakve šanse, a pao je u trećoj rundi.

Na kraju druge runde Volkanovski je imao Sung-junga na podu, zadao mu je nekoliko strašnih udaraca i potpuno mu demolirao lice. Kut korejskog borca pokušao je sanirati ozljede kako bi ovaj mogao nastaviti u trećoj rundi, ali vrlo brzo su novi udarci otvorili već načeto lice i sudac je prekinuo borbu.

Time je postalo jasno da australski prvak makedonsko-grčkih korijena nema nikakvu konkurenciju u kategoriji do 61 kilograma. Ipak, to bi se vrlo brzo moglo promijeniti. Jedan od najboljih UFC-ovih boraca u povijesti objavio je da se vraća.

Vraća se "Triple C"

Riječ je o Henryju Cejudu, sjajnom 35-godišnjem američkom borcu koji je sam sebi nadjenuo nadimak "Triple C", odnosno trostruki prvak (Champion). Tu titulu zaradio je tako što je osvojio zlatnu olimpijsku medalju u hrvanju na Igrama u Pekingu, dok je u UFC-u istovremeno držao dva pojasa, onaj do 56 i 61 kilograma.

Na svojem Twitteru je napisao: ''Razgovarat ću s Alijem Abdelazizom oko povratka u USADA-in protokol testiranja. Volkanovski nema konkurenciju u svojoj kategoriji, osim Maxa (Hollowaya). Što se Alje (Sterlinga) i T.J.-a (Dillashawa) tiče: mogao bih obojicu pobijediti za titulu koju nikad nisam niti izgubio. Vrijeme je za povratak kralja."

Uskoro je u novom tweetu pojasnio svoju motivaciju: ''Alexander Volkanovski, ti si me motivirao na povratak. Kad je u pitanju hrvanje, ti ne možeš napraviti ništa ozbiljno. Srušio bih te dolje, a ugušio bih te brže nego što se McGregor vrati alkoholu. Potpiši ugovor.''

Cejudo je zadnju borbu imao u svibnju 2020. godine. Tada je nokautom svladao Dominicka Cruza i osvojio svoj drugi pojas u UFC-u. Cejudo je poznat kao veliki prijatelj Habiba Nurmagomedova s kojim često trenira, a imaju i zajedničkog menadžera.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.