Udar na Mamića: Svetina preuzeo vlast u ZNS-u, Lokomotiva glasala protiv Dinama

Foto: Igor Kralj/Pixsell

BIVŠI Dinamov potpredsjednik Tomislav Svetina novi je predsjednik Zagrebačkog nogometnog saveza.

Svetina je na Izbornoj skupštini u hotelu Antunović pobijedio protukandidata Peru Karatovića rezultatom 363:198 i preuzeo vlast u zagrebačkom nogometu. To je prva pobjeda bivšeg Dinamova operativca protiv Mamićeve struje u hrvatskom nogometu. Dosadašnji predsjednik ZNS-a bio je Damir Vrbanović, direktor HNS-a nepravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu zbog kriminala u Dinamu.

HNS je u zagrebačkom savezu imao sigurnu utvrdu i glasove na izborima. Davor Šuker bio je njihov kandidat na izborima za predsjednika HNS-a. Pobjedom Tomislava Svetine u Zagrebu mijenjaju se odnosi u cijelom Savezu. Važno je istaknuti da je Svetina i dopredsjednik Davoru Šukeru u HNS-u. Došli su preko iste linije, ali Svetina se nedavno odlučio na emancipaciju.

"Netko može, ali ja ne mogu raditi na daljinski", rekao nam je nakon odlaska iz Dinama, gdje je godinama bio jedan od ključnih Mamićevih ljudi. 

Svetina je na izbore u Zagrebu izašao kao kandidat NK Blata, dok je Dinamo podržavao Karatovića, kandidata Sesveta.

Ključan potez povukla je Lokomotiva. Božidar Šikić, direktor kluba koji je Mamić pretvorio u Dinamovu filijalu, stao je uz Svetinu, odnosno glasao je protiv Dinamovog kandidata. Šikić i Mamić, dugogodišnji suradnici u preprodaji igrača, očito više ne surađuju glatko. Posljednji primjer su natezanja oko transfera Luke Ivanušeca. Pojedini mediji izvijestili su da je Mamić prodaju igrača stopirao protiv Šikićeve volje.

Bez podrške Lokomotive, Svetina ne bi imao šansu na izborima za predsjednika ZNS-a, s obzirom na to da glasovi prvoligaša vrijede puno više od glasova klubova iz nižih liga.

Do sada su izbori u ZNS-u bili stvar formalnosti. Jedan kandidat, jednoglasne odluke i mir u kući.

Dva kandidata na izborima u ZNS-u su potvrda da kreće borba za novi poredak u hrvatskom nogometu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.