NAPAD NA ZVEZDAŠE U SPLITU

"U Zagrebu nam napadaju djecu, u Splitu se spašavamo skakanjem u more"

SRPSKI vaterpolo savez tražit će pojačane mjere sigurnosti za gostovanja reprezentacije u Hrvatskoj u Eurokupu, nakon što su vaterpolisti Crvene zvezde napadnuti u Splitu.

Reprezentacija Srbije igra protiv Hrvatske u Sisku 12. ožujka, a mjesec dana kasnije čeka je završni turnir u Zagrebu.

"Tražit ćemo povećane mjere sigurnosti. Nismo sigurni da sve možemo prepustiti vjerovanju da se ništa neće dogoditi. Čekaju nas utakmice u Sisku i Zagrebu, nadam se da se neće ponoviti incident kao u Splitu", rekao je Đorđe Đorđević, direktor VSS-a.

On je naglasio da srpski vaterpolo savez ima dobru suradnju s hrvatskim savezom i klubovima, ali da posljednji incident dovodi u pitanje igranje srpskih klubova u Hrvatskoj:

"Ove godine igra se neslužbeno svjetsko prvenstvo za mlade u Dubrovniku. Srpski klubovi su se prijavili i sada je pitanje da li će igrati."

Viktor Jelenić, predsjednik VSS-a, podsjetio je da su se takvi incidenti već događali u Hrvatskoj, ali da se nada da ih više neće biti. Napominje da se nešto tako ne može dogoditi u Srbiji i da je napad na vaterpoliste velika sramota:

"Ovo nije prvi put da se ovakav incident dogodio u Hrvatskoj. Prije današnjeg u Splitu, kada je golman Zvezde spas od još gorih batina od onih koje je dobio morao tražiti skokom u more, napadnuta su naša djeca u Zagrebu. To je velika sramota."

Upitao se "Je li stvarno u 2019. potrebno nešto tako sramotno, da policija prati srpske sportaše na svakom koraku u Hrvatskoj?" i podsjetio:

"Incident na finalu EP-a 2003. u Kranju bio je grozan, ali donekle i očekivan, jer je tada sve još bilo svježe. Ali, sada smo u 2019. i tenzija je morala do sada pasti."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.