U Zagrebu je odigrao odlično, a sad je izgledao kao amater koji je zalutao ovdje

Dinamo se nije uspio plasirati u četvrtfinale Konferencijske lige. Prvak Hrvatske u Solunu je teško poražen od PAOK-a 5:1 i nije uspio obraniti velikih 2:0 iz prve utakmice u Zagrebu. Grci su zabili tri gola već u prvih 45 minuta.

PAOK je poveo u 27. minuti golom Babe. U 33. minuti Petar Sučić je nesretno skrenuo udarac iz daljine u vlastitu mrežu za 2:0 domaćina, a Thomas je u 42. minuti zabio i treći gol nakon katastrofalne reakcije cijele Dinamove obrane. Odmah na početku drugog poluvremena Dinamo se vratio u igru. Sjajno je zabio Arber Hoxha u 49. minuti. Dinamo je nakon gola bio puno bolji. Modri su puno toga promašili, a onda su primili i četvrti gol. Tada su se raspali. U 73. minuti, nakon prekida, Koulierakis je uz puno sreće prsima zabio za 4:1, a u 87. minuti Živković je s bijele točke pogodio za konačnih 5:1. Debakl Dinama u Solunu za Index je komentirao Ilija Lončarević.

Iskreno, ne mislim da se nešto posebno dogodilo. U redu, naravno da nisam ni u primisli imao da Dinamo može doživjeti ovakav debakl, posebice ne nakon više nego solidne igre u Zagrebu. No moramo biti realni, ova momčad Dinama jednostavno nije sposobna igrati ni protiv osrednjih europskih ekipa.

Dinamo, osim par igrača poput Ristovskog, Petkovića, Mišića, Theophilea i donekle Baturine, nema igrače koji su dugo zajedno igrali. Nema ni igrače koji imaju iskustva ovakvih utakmica, tako da ne bih rekao da je ovaj poraz senzacionalan.

Međutim, problem je što se ovo dogodilo zahvaljujući banalnostima u igri koje su neshvatljive. Dinamo je tek u osmoj minuti uspio uzeti jednu loptu protivniku i odigrati dva pasa. Nevjerojatno puno izgubljenih lopti, previše za ovu razinu natjecanja, a posebno je katastrofalno bilo prvo poluvrijeme. Bolje da ne komentiram kako je odigrano.

Sučić je izgledao kao amater koji je zalutao u ovu ligu

Očigledno je da jedan dio igrača nije na onom nivou na kojem smo mislili da jest. Sučić je u Zagrebu odigrao vrlo dobro, a u Solunu je izgledao kao amater koji je zalutao u tu neku europsku ligu. Nemojte misliti da želim pljuvati momka, ovo nije kritika, nego čista realnost. A on nije jedini. Kod svih pet golova dogodili su se banalni kiksevi Dinama. Neobjašnjivo.

Dinamo je nakon gola imao šansu, ali ne zato što je igrao puno bolje, nego zbog toga što je PAOK u tom trenutku nestao s terena. Dinamo je tu imao priliku da krene va banque; to je trebalo iskoristiti. Umjesto toga uslijedila su nova dva glupa gola i pet komada u mreži.

Možda ću sada zvučati neozbiljno jer nikad nije bolje izgubiti nego pobijediti, ali dojma sam da ovaj poraz, ma kako bio neugodan, nije loš za Dinamo. Jakirović jednostavno nema kadar za igrati na tri fronta i da je prošao, Dinamo bi imao jako velikih problema u domaćem prvenstvu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.