U Maccabiju još ubitačniji nego u Ciboni: Alan Anderson dostigao povijesni rekord

ALAN ANDERSON rastura u Maccabiju. Ponajbolji stranac koji je ikada igrao u Ciboni, ali i čovjek koji je otvoreno izrazio želju za nastupanjem u hrvatskom dresu, nastavio je tamo gdje je stao u klubu pod Tornjem - a to znači s još boljim igrama nego prošle sezone u Perasovićevoj momčadi.

Sjajne predstave u dresu slavnog Maccabija donijele su mu atribut MVP-ja veljače u Euroligi. I ne samo to; Anderson je prvi košarkaš nakon Anthonyja Parkera (također u Maccabijevu dresu prije pet godina) koji je skupio indeks 40 u jednoj euroligaškoj utakmici. Andersonu je to pošlo za rukom u utakmici protiv Real Madrida, kada je zabio 20 koševa i tome dodao 8 skokova, 5 asistencija, 4 ukradene lopte i blokadu.

Ništa lošije Amerikanac nije odigrao niti iduće kolo, kada je u Tel Aviv stigao Efes Pilsen. Anderson je opet briljirao dostigavši sjajan indeks 35 koji je bio posljedica 23 koša, 9 skokova, 4 asista i 3 ukradene lopte. Iako je u posljednjoj utakmici u veljači, onoj protiv Efesa u Istanbulu, ubacio tek 7 poena uz 2 skoka i tri asistencije, ukupni dojam je bio dovoljan da ga Euroliga proglasi igračem mjeseca. Nema sumnje da ovaj odlični Amerikanac proživljava najsvjetlije trenutke u svojoj karijeri, a prije dolaska u Cibonu bio je tek jedan od mnogih Amera koji su trbuhom za kruhom prešli Veliku baru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.