FUTSAL

U godinu dana od druge lige do naslova: Olmissum je prvak Hrvatske u futsalu

Foto: Screenshot HNTV

OLMISSUM je novi prvak Hrvatske u futsalu. Omišani su u drami svladali Novo Vrijeme (5:4) u Makarskoj te na gostujućem terenu došli do naslova.

Ovo nije podvig samo zbog toga što su svladali dosadašnjeg dvostrukog prvaka i momčad koja je bila među 16 najboljih u Europi. Naime, Olmissum je tek ove sezone ušao u prvu ligu te je ozbiljnim ulaganjima i radom u najkraćem roku stigao do prvog naslova u klupskoj povijesti.

Olmissum je poveo već u drugoj minuti preko Valerija Jurića i bio je puno bolja momčad u prvom dijelu. Novo Vrijeme se probudilo tek u nastavku. U razmaku od samo dvije minute su golovima Igora Osredkara i Vedrana Kazazića okrenuli rezultat, ali nakon toga su propustili još nekoliko šansi za potvrdu pobjede. Olmissum je u samu završnicu ušao s golmanom-igračem i maksimalnim rizikom, a to mu se isplatilo dvije i pol minute prije kraja kada je Duje Kustura zabio za izjednačenje.

U produžetcima je opet Novo Vrijeme povelo preko Kazazića, ali Omišani ponovno uvode golmana-igrača i Matej Horvat zabija za 3:3 kada je na semaforu ostalo točno 50 sekundi. Do odluke o prvaku stiglo se nakon izvođenja šesteraca.

Za Olmissum su precizni bili Ante Juretić i Duje Kustura, a za Novo Vrijeme Brazilac Lucao. Vratar Olmissuma Žare Luketin postao je junak tako što je obranio udarce Vedranu Kazaziću i Igoru Osredkaru.

Trener domaće ekipe Teo Strunje čestitao je suparniku: "Imali smo nekoliko situacija za završiti susret, ali nismo uspjeli. Šesterci nisu lutrija, ne znam zašto se o njima tako priča uvijek, to je stvar koncentracije. Čestitam Olmissumu na naslovu."

Gostujući trener Duje Maretić je nakon kraja utakmice pao na koljena i zaplakao, a ni u intervjuu nakon dodjele medalja nije krio oduševljenje: "Vodili smo 80 posto utakmice, a onda odjednom morali stizati. Nismo klonuli vjerom ni kad smo gubili, znali smo što trebamo napraviti s golmanom-igračem." 

"Presretan sam, sav težak rad nam se isplatio. Mislim da nismo ni svjesni što smo postigli", zaključio je trener novog prvaka.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.