TVRTKA IZ LONDONA KUPUJE RIJEKU Otkriveno koliko vrijedi hrvatski prvak

Foto: Nel Pavletić/Pixsell

DANAS je veliki dan za HNK Rijeku. Social Sport, zaklada u vlasništvu Gabrielea Volpija, odlučio je nakon pet godina prodati 70 posto kluba, koliko ima u svom vlasništvu. 
 
Na sjednici Gradskog vijeća moraju odlučiti hoće li Grad koji je vlasnik 30 posto dionica, otkupiti ostatak od Social Sporta ili će prepustiti da to učini neka druga tvrtka.
 
U ovom slučaju javilo se trgovačko društvo Teanna Limited, registrirano 1. prosinca ove godine u Londonu. U dokumentu koji je stigao na Gradsko vijeće ne stoje nikakvi detalji o tvrtki koja je spremna otkupiti Volpijeve dionice. 
 
Novoosnovana tvrtka, iza koje navodno stoji Damir Mišković koji je ranije najavio da planira otkupiti klub, vijećnicima predlaže da Grad odustane od kupovine 70 posto dionica. 
 
Dokument otkriva i vrijednost kluba. Ukupno je upisan temeljni kapital u iznosu od 82.870.600,00 kn, podijeljenim na 828.706 redovnih dionica nominalnog iznosa po 100,00 kn svaka. 
 
Tvrtka iz Londona je spremna platiti 58 milijuna kuna, koliko vrijedi Social Sportovih 70 posto dionica. 
 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Rijeku, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: NK Rijeka

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.