Turci: Mourinho je dva sata dogovarao novi posao. Onda je nazvao Džeku

Foto: EPA

TRENER Jose Mourinho (61) u siječnju je dobio otkaz u Romi i od tada nema posao. Glasine su ga povezivale s brojnim klubovima, a posljednje ga dovode u vezu s Fenerbahčeom. Kandidat za predsjednika toga kluba Aziz Yildirim poručio je će dovesti slavnog portugalskog stručnjaka ako osvoji skorašnje izbore i postane čelni čovjek Fenera. Tvrdi da su razgovarali dva sata i da je posao dogovoren.

TRT Spor je prvi objavio, a potom su prenijeli mnogi turski mediji, da je Mourinho počeo prikupljati informacije i da je kontaktirao bosanskohercegovačkog napadača Edina Džeku i brazilskog veznjaka Freda. Obojicu je trenirao u prošlosti, u Romi i Manchester Unitedu, te je obojicu navodno pitao kakva je situacija u klubu.

Kada bi zaista preuzeo Fenerbahče, Mourinho bi postao trener i hrvatskog reprezentativnog golmana Dominika Livakovića, koji je ondje neupitni starter.

Mourinho je četiri puta proglašen najboljim trenerom na svijetu

Mourinho je jedan od najboljih trenera 21. stoljeća. Vodio je Benficu, Leiriju, Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid, Manchester United, Tottenham i Romu. Četiri puta proglašen je najboljim trenerom godine, dvaput je osvojio Ligu prvaka, a tome je dodao još 26 drugih klupskih trofeja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.