TUDOROVA TURSKA SENZACIJA Pobijedio prvaka i lidera, za kojeg je igrao Mitrović

Foto: Kardemir Karabukspor

VELIKO IZNENAĐENJE u 20. kolu Super Lig. Karabukspor, momčad iz sredine ljestvice, koju vodi Igor Tudor, pobijedila je lidera i aktualnog prvaka Bešiktaša 2:1.

Prije ove utakmice razlika između njih bila čak 20 bodova u korist uglednih gostiju. Uspjeh Tudorove momčadi tim je veći jer je Bešiktašu nanijela tek drugi poraz od početka prvenstva.

Tudor je tako sa skromnom momčadi, tri tjedna nakon Galatasaraya, istim rezultatom i opet na domaćem terenu, srušio još jednog turskog velikana.

Domaćinu, kojeg trenira bivši trener Hajduka, vodstvo je donio Ermin Zec, bivši napadač Šibenika i Rijeke. U 50. minuti izbjegao je ofsajd-zamki gostiju i lijepo prebacio njihovog golmana Fabrija, a u 73. minuti Seleznjov povisuje na 2:0 za Karabukspor.
 
Bešiktaš je uspio tek postići počasni pogodak preko Aboubakara. Poput Zeca na drugoj strani, lijepo je prebacio golmana Sahina nakon kombinacije kojom je izigrana obrana, 

Matej Mitrović, stoper i reprezentazivac Hrvatske, koji je u siječnju za 4.5 milijuna eura iz Rijeke prešao u Bešiktaš, odigrao je šestu utakmicu za novi klub, ali prvu prvenstvenu kao prvotimac, jer nakon tri u kupu, u dva dosadašnja nastupa u Super Lig zabilježio je tek 25 minuta.
 
Naravno, neće po dobrom pamtiti prvenstveni debi u prvoj momčadi, jer njegova momčad doživjela je rijedak poraz, a on je, poput svih ostalih braniča Bešiktaša, ispao prilikom Gulselamovog dodavanja za Zeca, koje je završilo prvom golom u mreži gostiju.
 
Mitrovićevom klubu poraz kod Tudorovog može biti skup, jer ako prvi pratitelj Istanbul Basaksehir u nedjelju pobijedi Kasimpašu, preuzima vodstvo od gradskog rivala. 

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.