Tucak objavio popis za Igre. U Pariz ne idu kapetan i još četvorica svjetskih prvaka

Foto: Luka Batelic/PIXSELL

IVICA TUCAK, izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije, odabrao je 13 igrača koji će predstavljati reprezentaciju na Olimpijskim igrama u Parizu. U završnom filteru ispali su kapetan Ivan Krapić i četvorica svjetskih prvaka iz Dohe - Filip Kržić, Zvonimir Butić, Franko Lazić i Mate Anić.

"Kao što sam rekao i igračima, svih 18 odnosno i ova petorica koji su otpali, da su ipak završili na konačnom popisu, ne bi bilo ništa manje zasluženo. Ovim putem se zahvaljujem svim momcima na izrazito kvalitetnom radu, a posebice dosadašnjem kapetanu Ivanu Krapiću kojemu je ovo ujedno i oproštaj od reprezentacije. Hvala mu na svemu što je dao hrvatskom vaterpolu", rekao je Tucak nakon objave popisa.

Podsjetimo, Hrvatska je ždrijebom skupina Olimpijskih igara u Parizu razvrstana u skupinu A. Raspored i satnica utakmica Hrvatske na OI u Parizu:

28. srpnja: Hrvatska – Crna Gora (16:35) 
kolo, 30. srpnja: Hrvatska – Italija (12:05) 
1. kolovoza: Rumunjska – Hrvatska (19:30) 
3. kolovoza: Hrvatska – Grčka (20:05) 
5. kolovoza: Hrvatska – SAD (18:30) 

U skupini B nalaze se Australija, Francuska, Mađarska, Španjolska, Japan i Srbija. Četiri prvoplasirane momčadi iz skupina plasirat će se u četvrtfinale i križati temeljem poretka (A1-B4, A2-B3, B1-A3 i B2-A4).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.