BIH

Trener Sarajeva: Smijenjeni su Mourinho i Pochettino, zašto ne bih bio i ja

Foto: Hayat TV

HUSREF MUSEMIĆ prije pola godine je odveo Sarajevo do dvostruke krune u Bosni i Hercegovini. Klub s Koševa dominantno je osvojio prvenstvo i kup, a Musemić je bio junak navijača koji nikad ranije nisu imali priliku proslaviti osvajanje dva trofeja u jednoj sezoni.

Jučer je dobio otkaz. Presudio mu je poraz u gradskom derbiju od Željezničara (1:3). Drugi je to poraz u Sarajevu od najvećeg rivala ove sezone. U prvom susretu Musemićeva momčad primila je pet komada. Sarajevo je ostavio na drugom mjestu s istim brojem bodova kao što ima prvoplasirani Željezničar. Za Klix.ba otkrio je kako se osjeća nakon otkaza.

"Ja sam saznao prije 10, 15 minuta, nisam bio u Sarajevu pa mi nisu mogli reći u lice. Poštujem, to je njihova odluka, oni imaju pravo na to, a moje mišljenje je da su mogli pričekati barem ovo kolo i da se prvenstvo završi. Dugo je sve ovo bilo na klimavim nogama, bilo je pitanje dana i ja sam stekao takav dojam, ali Bože moj, u ovom poslu je tako. Ponosan sam i sretan što sam bio dio FK Sarajevo i s onim što sam napravio, život ide dalje i ovo je takav posao. Smijenjeni su Mourinho i Pochettino, zašto i mene ne bi smijenili", rekao je Musemić pa dodao:

"Mi dijelimo prvo mjesto i imamo isto bodova kao FK Željezničar, a što je razlog smjene i koji su to razlozi, to će najbolje reći klub. Sezona nije završena, ali opet kažem, trebali su iz ljudskih i sportskih razloga pustiti još jedno kolo. Pauza je duga i ima se vremena za puno stvari, ali nema veze, poštujem i to je njihova odluka. Nadam se da sam puno puta razveselio navijače Sarajeva, nekada su bili tužni kao u subotu u derbiju, ali to je život i to je sport. Bilo je stvari na koje sam mogao utjecati i gdje sam pogriješio, puno više onih na koje nisam. Ljudi koji vode klub imaju pravo na svoje mišljenje i opet kažem, poštujem to", završio je Musemić.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.