KRIZA U BARCELONI

Trener Barcelone dobiva otkaz ako noćas ne pobijedi u derbiju? Zna se tko ga mijenja

Foto: Gulliver / Getty Images

VRH BARCELONE, predsjednik Josep Maria Bartomeu, potpredsjednik Javier Bordas, izvršni direktor Oscar Grau i tehnički tajnik Eric Abidal, kasno sinoć došao je kući Quiqueu Setienu, treneru kluba. 

Službeno, došli su dati podršku do kraja uzdrmanom treneru. Neslužbeno...

Službena verzija je da su glavešine to napravili kako bi dali podršku do kraja uzdrmanom treneru, koji je lošim igrama prvo mjesto i vjerojatno naslov predao Realu i kojeg igrači otvoreno ismijavaju, a u svlačionici ga žestoko napadaju.

Neslužbeno, otkriva Katalonski Radio, a prenose svi španjolski mediji, Setienu je Barcina velika četvorka došla na vrata kako bi mu rekla da ima samo pet dana te dvije i to jako teške utakmice za spasiti posao. 

Barceloni su dva boda manje i teži raspored od Reala još najmanji problem

U obje mora pobijediti ako želi ostati trener jer samo sa šest bodova iz tih mečeva Barcelona ima šansu ostati u trci s Realom koji šest kola prije kraja na vrhu ima dva boda više, te za razliku od Barcelone, pobjednički niz, sjajnu atmosferu u momčadi i autoritativnog trenera.

Prva od tih sudbonosnih utakmica za Setiena je večeras, kada Barcelona od 22 sata u derbiju 33. kola dočekuje trećeplasirani Atletico, koji u cijeloj sezoni ima samo četiri poraza i tek 23 primljena gola, a druga je za pet dana kod Villarreala, koji je u velikom naletu te se s četiri pobjede i remijem u pet utakmica nakon nastavka prvenstva bori za Ligu prvaka.

Setiena bi već noćas mogao zamijeniti vojnik Barcelone i osvajač juniorske Lige prvaka

Ako Setien želi zadržati posao, mora pobijediti u oba meča. Ne ostvari li pola zadaće večeras protiv Atletica, neće dočekati ponoć kao trener Barcelone.

Katalonski mediji pišu da je i poznato tko će ga u tom slučaju naslijediti do kraja sezone. Francisco Javier Garcia Pimienta (45) koji je u posljednjih 14 godina vodio mladu i rezervnu momčad kluba. Nakon što je prije dvije godine osvojio juniorsku Ligu prvaka prešao je u Barcelonu B, s kojom igra u španjolskoj trećoj ligi. 

Za seniore je spremao niz klinaca. Od Messija i Piquea do Alene i Fatija

Rođen u Barceloni, Pimienta je kao igrač prošao sve kategorije kluba te ima "Barcelonin DNA". Vojnik i dijete kluba u kojem je cijeli život posvećen je evanđelju po Cruyffu i Pepu. Vodio je ili u Barcinu školu doveo niz budućih zvijezda seniorske momčadi: Messija, Fabregasa, Piquea, Sergija Roberta, Rafinhu, Thiaga, Bartru, Sampera, Munira, Alenu, Fatija...

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.