VRIJEDNOST NOGOMETAŠA

Tottenham je po vrijednosti nogometaša na tržištu sedam puta skuplji od Dinama

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

BUDUĆI da se one formiraju raznim parametrima kao što su dob, forma i trajanje ugovora, uspoređivati tržišne vrijednosti nogometaša u klubovima često nije u potpunosti precizna najava onog što možemo vidjeti na terenu kad utakmica krene. Svejedno, može se koristiti kao indikator odnosa snaga dviju momčadi pred međusobni ogled.

Usporedba Tottenhama i Dinama pred njihov skorašnji susret u Europa ligi u tom je kontekstu na strani engleske momčadi.

Vrijednost Spursa prema Transfermarktu iznosi gotovo 720 milijuna eura, odnosno sedam puta više usporedi li se s Dinamom, čija se momčad procjenjuje na 103 milijuna eura. Sam Harry Kane kao najvredniji igrač Mourinhova tima s cijenom od 120 milijuna eura premašuje kompletan sastav hrvatskog prvaka. Sasvim mu je blizu i Heung-min Son, procijenjen na 90 milijuna eura.

I dok u Tottenhamu samo četvorica igrača ne dobacuju do brojke od 10 milijuna eura tržišne vrijednosti, u Dinamu tu vrijednost tek trojica premašuju. Joško Gvardiol procijenjen je na 16 milijuna eura, tri više od Dominika Livakovića i pet od Brune Petkovića. Okruglih deset milijuna trenutačna je vrijednost Lovre Majera.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.