Toni Kroos je odigrao posljednju utakmicu u karijeri. Evo što je rekao nakon nje

Foto: EPA

NJEMAČKA reprezentacija oprostila se od Europskog prvenstva porazom od Španjolske u produžetku četvrtfinala natjecanja. Španjolci su imali prednost od 51. minute kada je zabio Dani Olmo, a na 1:1 poravnao je Florian Wirtz u 89. minuti. Mikel Merino je golom u 119. minuti gurnuo Španjolsku u polufinale, rastužio Njemačku i zaključio karijeru Tonija Kroosa.

Sjajni veznjak najavio je da će se umiroviti nakon Eura, a kako su Španjolci izbacili njegove Nijemce, to umirovljenje postalo je službeno. Karijeru je započeo u Hansi Rostock, a potom je otišao u Bayernov omladinski pogon 2006. godine. U sezoni 2009./2010. igrao je na posudbi u Bayer Leverkusenu, gdje je eksplodirao. Odigrao je zatim nekoliko sjajnih sezona za Bayern, da bi prije deset godina prešao u Real Madrid u kojem je s Lukom Modrićem i Casemirom tvorio legendarni trojac u veznom redu.

Grafika: Sofascore

Najavio uspjehe reprezentacije

Za Real je odigrao 464 utakmice. Zabio je 28 golova te 98 puta asistirao. Za reprezentaciju Njemačke ima 113 nastupa i 17 golova, a 2014. je u Brazilu osvojio Svjetsko prvenstvo kao jedan od ključnih igrača reprezentacije Joachima Lowa. S Realom je pet puta osvojio Ligu prvaka, četiri puta španjolsko prvenstvo i slavio s njim 22 trofeja. S Bayernom je triput bio njemački prvak, a jednom europski.

"Neću reći kako je ovo bilo brutalno, ali dali smo sve od sebe jer nismo željeli izgubiti i bili smo jako blizu da u tome i uspijemo. Sada naše ispadanje baca sjenu na sve to, željeli smo napraviti nešto veliko, ali taj je san sada završio. Igrali smo dobar turnir, a teško je prihvatiti ispadanje kada smo bili vrlo blizu plasmanu dalje. Ipak, moramo biti ponosni jer smo napredovali, a meni je drago što sam pomogao Njemačkoj kao nogometnoj naciji da opet ima nadu. Uvjeren sam kako će ova momčad u budućnosti imati uspjeha", rekao je Kroos nakon utakmice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.