Real madrid

Tko će naslijediti Zidanea? Real bira između ove četvorice trenera

Foto: Guliver

ZINEDINE ZIDANE drugi put u trenerskoj karijeri napustio je Real. 

Razlog ovog odlaska je projekt pomlađivanja momčadi u koji Real Madrid kreće. Zidaneu se, tvrde španjolski mediji, ne sviđa ideja da igračima s kojima je osvajao naslove u svim natjecanjima u kojima ih je vodio mora reći da više nisu dio njegovih planova. Taj posao će prepustiti nasljedniku, nekome tko nije na takav način povezan s igračima.

Dva iskusna trenera i dva neiskusna

Real bira između četvorice trenera - Raula (trener Realove B momčadi), Antonija Contea (slobodan nakon odlaska iz Intera), Mauricija Pochettina (budućnost u PSG-u mu je pod znakom pitanja) i Xabija Alonsa (trener B momčadi Real Sociedada).

 

Marca tvrdi da je Raul prirodni Zidaneov nasljednik. Momčad Reala odlaskom Zidanea ostala je bez čovjeka u kojem su igrači vidjeli uzora, a Raul je klupska legenda i odlično poznaje situaciju u klubu i omladinskim kategorijama. Problem je što nije dovoljno iskusan jer još nije vodio prvoligašku momčad.

Conteova prednost je iskustvo, ali velika mana mu je odnos s igračima i česti sukobi s njima. U Realu su pod Zidaneom navikli na prijateljski odnos s trenerom, a Conte je potpuno drugačiji tip trenera.

Pochettino je trener kojeg u Realu jako cijene i kojeg su pokušali nekoliko puta dovesti, ali još uvijek je pod ugovorom s PSG-om iako je propustio osvojiti naslov francuskog prvaka. Najmanje šanse da preuzme Real ima Xabi Alonso jer ima slične prednosti i mane poput Raula, ali navijači smatraju da Raul prvi mora dobiti priliku ako klub bude birao neiskusnog trenera.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.