Nogomet

Thuram iznenadio izborom najtežeg suparnika: Ništa mu nisam mogao

Foto: Guliver Image/Getty Images

LILIAN THURAM, nekadašnji francuski nogometaš kojeg posebno pamte navijači Hrvatske zbog dva gola u polufinalu Svjetskog prvenstva 1998. godine, otkrio je tko mu je bio najteži suparnik.

Thuram, koji je od 1991. do 2008. godine noseći dresove francuske reprezentacije, Monaca, Parme, Juventusa i Barcelone igrao protiv nekih od najvećih nogometaša u povijesti, iznenadio je izborom igrača koji mu je napravio najviše problema. 

"Ne pamtim baš dobro imena igrača i stadiona, ali Pedra Munitisa se sjećam odlično. To je nogometaš koji mi je zadao najviše problema na terenu. Pitao sam se tko je ovaj čovjek. Sjećam se da me suigrač Karambeu smirivao tako što mi je govorio da me je Munitis samo jednom prošao. Ponekad imam noćne more zbog njega", rekao je Thuram o suparniku protiv kojeg je igrao u četvrtfinalu Eura 2000. godine i u pobjedi Francuske 2:1. Tada je Thuram na Munitisu napravio jedanaesterac koji je realizirao Mendieta.

"Ništa mu nisam mogao. Sjećam se koliko sam odahnuo kad ga je španjolski izbornik zamijenio. Nikad neću zaboraviti taj osjećaj olakšanja."

Munitis je u karijeri igrao za Real, s kojim je osvojio naslov europskog prvaka, te za Racing i Deportivo. Za Španjolsku je odigrao 21 utakmicu i zabio dva gola.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.