NBA

Thunder tankiranje doveo do razine gadljivosti. Nitko još nije ovako izgubio kod kuće

AP Photo/Sue Ogrocki/Guliver

OKLAHOMA CITY THUNDER ove je sezone krenuo u potpuno rekonstrukciju momčadi pa je gomilanje poraza i bilo sasvim očekivano, ali sinoć je pojam tankiranja podignuo na razinu gadljivosti, a sve je rezultiralo najtežim domaćim porazom u NBA povijesti.

Osim što su bivšeg All-Star centra Ala Horforda ugasili do kraja sezone da ne smeta razvoju mladih igrača, a najbolji od njih, Shai Gilgeous-Alexander, nije igrao zbog ozljede, zbog navodnih ozljeda sinoć nisu igrali ni odlični defenzivac Luguentz Dort ni talentirani Srbin Aleksej Pokuševski, pa je njihov sastav izgledao kao da je prenesen iz Razvojne lige.

Ishod? Indiana Pacersi, koji su i sami igrali bez trojice startera i još dvojice standardnih rotacijskih igrača, pobijedili su 152:95. Nikad u NBA povijesti nitko kod kuće nije izgubio s 57 razlike. A moglo je biti još i gore jer su Pacersi imali i 67 poena viška prije nego što je Oklahoma završila susret junačkom serijom 13:3.

Indiana je porušila brojne klupske rekorde, među kojima one po broju koševa (152) i trica (21) na utakmici, a njen najbolji igrač Domantas Sabonis ostvario je triple-double već u prvom poluvremenu, što nije zabilježeno 25 godina. Litvanski centar završio je susret s 26 koševa, 19 skokova i 14 asistencija.

Unatoč očitom nastojanju da izgubi što više utakmica kako bi bio što bolje pozicioniran ovogodišnji draft, jedan od najjačih u ovom mileniju, Thunder s omjerom 21-43 nije ni približno najlošiji u ligi. Čak četiri momčadi imaju slabiji omjer.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.