Teži format - veća nagrada: Zadrani Eurocup otvorili porazom u Višnjiku

KOŠARKAŠI Zadra ponovno su hrvatski predstavnik u Eurocupu, a novo natjecanje su započeli domaćim porazom od grčkog Arisa 73:68. Lani su Zadrani, podsjetimo, dogurali do Final Eighta, no ove sezone pravila su izmijenjena. Preko Eurocupa može se direktno u Euroligu, ali uveden je Final Four do kojeg je jako teško doći. No, natjecanje Zadranima može donijeti neke druge pogodnosti...

Utakmica u Višnjiku je otvorena zadarskim vodstvom 13-1 i prve četiri minute su najavile kako bi Zadar trebao ugaziti u ovosezonsko natjecanje Eurocupa pobjedom. No, malo-pomalo se grčka momčad rezultatski vraćala u utakmicu, a na poluvrijeme se otišlo bez prednosti na bilo kojoj od strana (37:37).

U nastavku je Aris vrlo brzo preuzeo kontrolu rezultata, a posljednja nada se hrvatskoj momčadi pojavila na ulasku u posljednju minutu kada je Damir Rančić tricom smanjio na 68-66.

Aris je tada promašio napad, ali je spomenuti Rančić na drugoj strani izgubio loptu u napadu koji je mogao donijeti ili izjednačenje ili prednost Zadra. Grčki sastav nije ponovio takvu grešku već je Keydren Clark tricom za 71-66 zapečatio sudbinu Zadra.

Kod Zadra su pozitivnu ocjenu zaslužili tek Marko Car sa 17 poena i tri ukradene lopte, te Hrvoje Perić sa sedam poena i šest skokova.

Spahija odradio Vršac

Hrvatski trener Neven Spahija je s Valencijom došao u Vršac, kojeg je napustio pobjedom protiv Hemofarma 75:68, makar su cijelo prvo poluvrijeme gubili i sa deset poena razlike.

Galatasaray je pobijedio ukrajinski Azovmaš 96:82, a ponajbolji je kod gostiju bio bosansko-hercegovački košarkaš Hasan Rizvić sa 18 poena, četiri skoka i dvije blokade.

Spartak je u Sankt Peterburgu pobijedio turski Türk Telekom 85-83, a potencijalni hrvatski reprezentativac Goran Suton je za deset minuta na parketu postigao 4 poena uz pet skokova. Za dva poena je gađao 2-4, a pokušao je, ali i nije uspio, dva puta zabiti i tricu.

Eurocup, 1. kolo:

Skupina A

Galatasaray - Azovmaš 96-82

Alba Berlin - Banca Tercas Teramo (kasnije)

Skupina B

Hemofarm - Valencia 68-75

Le Mans - Trijumf (kasnije)

Skupina C

Zadar - Aris 68-73

Hapoel Jeruzalem - Šiauliai 89-76

Skupina D

UNIKS - Beşiktaş 101-76

Telekom Bonn - Joventut (kasnije)

Skupina E

Spartak Sankt Peterburg - TürkTelekom 85-83

Charleroi - Bilbao Basket (kasnije)

Skupina F

Crvena zvezda - Dinamo Moskva 76-67

Cholet - Benetton (kasnije)

Skupina G

Turow - Nancy 72-75

Panellinios - Gran Canaria (kasnije)

Skupina H

Ventspils - Brose Basket 62-85

Angelico Biella - Nymburk (kasnije)

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.