"Tata, odlučio sam ono što tvoje srce hoće" Rakitić objavio fotografiju koja priča kako je sve počelo

Foto: Instagram

HRVATSKI igrači u Rusiji su pod velikim naletom emocija. Igraju u transu i nakon prolaska skupine svjesni su da mogu do kraja.

Nitko se više ne boji kazati da je Hrvatska favorit za finale SP-a, a nakon godina turbulencija u reprezentaciji teško je riječima objasniti kakvu katarzu trenutno prolaze hrvatski igrači. 

To se vidi po svakom njihovom pokretu, u svakoj izjavi. Svaka press konferencija ovih dana u Sočiju je show program. Nema kočnica. 

Dejan Lovren objasnio je to ovako:

"Prije nismo imali atmosferu i vjeru, već stalno neke izlike. Sada imamo sve i znamo da smo na vrhuncu."

Atmosfera među igračima je posebna priča. SP u Rusiji i drama s Danskom povezat će ih dok su živi. Bez obzira na rasplet, oni su već sada najveći hit turnira.

Adrenalin više nitko ne može kontrolirati.

Sigurno ste čuli govor Ivana Rakitića prije pucanja penala protiv Danske. Ako niste, trebali biste, jer je u njemu bit ove igre dizanja, padanja i odrastanja. 

"Sada mi moramo spasiti njega, sjetite se koliko je puta on spasio nas!" vikao je Rakitić na suigrače nakon što je Luka Modrić promašio jedanaesterac.

Hrvatska je morala proći produžetke i seriju penala prije nego što ostvari cilj i smisao cijele generacije.

Rakitić je zadnji pucao, a dok se približavao bijeloj točki Vida ga je doslovno preklinjao da zabije. 

Prije nešto više od deset godina, Rakitić je igrao za Švicarsku. Rođen je u Mohlinu, gdje je otac Luka otišao trbuhom za kruhom. 

Ivan je danas na svom Instagramu objavio fotografiju koja govori kako je sve počelo. U dresu hrvatskog zavičajnog kluba iz Mohlina, NK Pajde, koji vodi njegov brat Dejan. 

Plavokosi dječak s fotografije, u dresu NK Pajde i prevelikim štucnama, daleko je dogurao. S Barcelonom je osvojio sve, ali čeka uspjeh s Hrvatskom, da bi mogao objaviti fotografiju koja opisuje - kako je sve završilo. 

Među prvima je fotografiju na Innstagramu komentirao Ante Rebić.

Kako drugačije, nego - "Poludi!" 

Iza NK Pajde, inače, stoji vrhunska priča.

"Sve su to momci koji žive i rade ovdje u Švicarskoj, a nogomet im je jedna vrsta hobija. Riječ je o internacionalnoj momčadi. Naravno, najviše je tu Hrvata, ali imamo i Švicaraca te igrača iz raznih drugih država. Međutim, meni je čast da svi ti igrači, recimo Samuel Haas, koji je s Ivanom igrao za mlađe švicarske selekcije, s ponosom nosi na prsima hrvatski grb. Haas nekad zna reći Ivanu u šali: 'Ivane, nemaš ti pojma, ti igraš u Barceloni, ali ja sam u Pajdama.' Imamo kadar od tridesetak igrača, a nitko od njih ne želi otići, nego žele ostati s nama. To me čini ponosnim jer znam da radimo dobar posao. Ivan nam pri tome također puno pomaže. Za narednih deset godina smo mirni što se tiče lopti, dresova, kopački. Ivana jednako vole u Švicarskoj kao i u Hrvatskoj, to imaš ili nemaš u sebi. On je to imao već s 12 godina", nedavno je za Index rekao Rakitićev otac. 

"Vjerujete mi na riječ, niti u jednom trenutku nije bilo upitno kakvu će Ivan donijeti odluku. Bez obzira što je rođen u Švicarskoj, Ivan je odrastao u hrvatskoj obitelji, odgojen je u hrvatskom duhu uz hrvatsku zastavu. Naravno da sam i ja to želio, ali nikad nisam vršio pritisak i tjerao ga da odluči nešto mimo njegove volje. Čak sam mu rekao da bez obzira koju reprezentaciju odabere da ću ja s ponosom držati tu zastavu u ruci i navijati za njih. Ivan mi je samo odgovorio: 'Tata,odlučio sam ono što tvoje srce hoće.'" 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.