Svjetski mediji podijeljeni oko povratka Cro Copa: Je li to bio prst u oko ili Mirko iz Pride dana?

SVJETSKi mediji sa zanimanjem su popratili povratak hrvatskog borca u oktogon. Mišljenja su podjeljena kada je u pitanju dojam koji je Cro Cop ostavio u borbi s Britancem Al Turkom.


Iako se svi slažu da je Filipović bio dominantan, a da je Al Turk već bio uzdrman, svi mediji bez iznimke potcrtavaju sporan prst u oko.


"Al Turk je na početku bacao bombe koje je cro Cop vrlo uspješno izbjegavao. Filpović je tu pokazao superiornost u vještini i brzini. No nakon dvije i pol minute prve runde uslijedio je prst u oko koje sudac uopće nije primijetio. Cro Cop je iskoristio situaciju demoliravši Britanca. Iako je nakon borbe rekao da smatra kako taj trenutak nije odlučio borbu - zapravo je. Meč je trebao biti prekinut zbog ilegalnog udarca. Ovo je čini se kraj UFC-ove karijere za Britanca nakon dva uzastopna poraza", piše Vancuversun.

"Filipović podsjetio na Pride dane"

Yahoo sports u tekstu s naslovom "Cro Cop isprebijao Al Turka nakon prsta u oko", piše kako je Filipović podsjetio na svoje Pride dane.

"Al Turk je krenuo divlje sa snažnim pokušajima koji su uglavnom promašivali. Nakon nekoliko minuta, Cro Cop je konačno isporučio svoje udarce. No, tada se dogodio čudan trenutak. Nakon jednog direkta Al Turk se uhvatio za lice i okrenuo od Filipovića. Sudac nažalost nije vidio da je Britanac dobio nedozvoljeni udarac prstom u oko", stoji u opisu borbe i zaključuje se:

"Nakon što je ponovljena slika u koelnskoj areni pokazala sporan trenutak, slavlje je prekinuto. Ipak, ovo je bila dobra predstava za Filipovića."


Borilački portal Ifight365 je stao u Filipovićevu obranu u tekstu pod naslovom "Cro Cop se vratio pobjedom".

"Bilo je teško primijetiti tako nešto, a teško je okriviti Filipovića ili suca za taj trenutak. Borba je prekinuta nakon prsta u oko i serije udaraca koji su uslijedili", stoji u tekstu.

Sljedeći protivnik Velasques?

Dobru analizu objavio je jedan američki portal koji smatra da prst u oko nije bio namjeran, a predviđa da bi mu sljedeći protivnik mogao biti Cain Velasques.

"Je li prst u oko imao utjecaj na borbu? Kratkoročno da, pošto Al Turk nije mogao nastaviti u tom trenutku, a Filipović je iskoristio priliku. Dugoročno ne, Cro Cop bi prije ili kasnije finiširao Britanca koji je već bio uzdrman", piše u tekstu.

Autor ipak smatra da hrvatski borac nije izgledao impresivno.

"Cro Cop nije izgledao potpuno spremno nakon operacije koljena. Ipak, Dana White će ga držati u kombinacijama još neko vrijeme. Sljedeći protivnik bi mu mogao biti Cain Velasqes, ili možda Shane Carwin ili Heath Herring. Niti uzvrat protiv Gonzage ne zvuči loše."

M.P.
Foto: Index

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.