HRVATSKA - ŠVEDSKA 2:1

Izbornik Švedske: Suđenje je bilo domaćinsko, nisam to vidio u moje 52 utakmice

Foto: EPA

HRVATSKA je pobijedila Švedsku 2:1 u trećem kolu elitne skupine Lige nacija i napravila važan korak prema zadržavanju statusa u Ligi nacija.

Nakon razigranog prvog poluvremena svjetski viceprvaci su pali što je Švedska iskoristila i došla do izjednačenja. Međutim, golom Andreja Kramarića Hrvatska je došla do pobjede koja je pogodila goste. 

Naime, njihov izbornik Janne Andersson smatra kako su oštećeni u 51. minuti. Tada su tražili penal nakon prodora Dejana Kuluševskog koji je u 51. minuti probio lijevu stranu pored Darija Melnjaka.

Uslijedio je oštar prizemni centaršut po petercu na koji je reagirao Dejan Lovren. Međutim, Lovren je u padu nehotice rukom preusmjerio loptu u naručje Dominika Livakovića i Šveđani su nekoliko minuta tražili penal. Da Lovren nije dirao rukom, lopta bi došla na nogu Alexanderu Isaku koji bi s tri metra morao pogoditi u praznu mrežu.

Škotski sudac John Beaton nije se oglasio.

"Sudio je domaćinski, bilo je to puno odluka u korist Hrvatske. Mislim da to nije bilo dobro, to je jedno od najgorih sudačkih izdanja u moje 52 utakmice na klupi reprezentacije. Nikako nije bilo dobro", rekao je Andersson pa dodao:

"Svi smo skočili jer smo bili sigurni da je to penal."

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić nije htio komentirati suđenje.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.