hrvatska reprezentacija

Šveđani su bijesni zbog nedosuđenog penala. Jesu li ga trebali dobiti?

Screenshot

HRVATSKA je na Maksimiru pobijedila Švedsku 2:1 u trećem kolu elitne skupine A Lige nacija. Međutim, diskutabilno je došla do važne pobjede nad konkurentom za izbjegavanje zadnjeg mjesta u skupini, koje znači ispadanje u niži rang natjecanja.

U 51. minuti, pri vodstvu Hrvatske 1:0, napad Švedske poveo je Dejan Kuluševski, koji je probio lijevu stranu pored Darija Melnjaka. Slijedio je oštar prizemni centaršut ne peterac, a na loptu kreće Dejan Lovren. Međutim, Lovren je u padu nehotice rukom preusmjerio loptu u naručje Dominika Livakovića.

 

Škotski sudac John Beaton nije se oglasio. Na to su svi švedski igrači i njihov izbornik Janne Andersson poludjeli te burno tražili penal i to nekoliko minuta nakon spomenute situacije. Da Lovren nije loptu rukom dodao svom golmanu, došla bi na nogu Alexanderu Isaku koji bi s tri metra morao pogoditi u praznu mrežu. Zapravo, u svakom slučaju je neposredno pred vlastitim golom igrao rukom i to nekažnjeno.

Nakon utakmice je švedski izbornik ljutito govorio da je suđenje bilo domaćinsko jer su sve dvojbene odluke bile u korist Hrvatske, dok očiti penal za Švedsku nije dosuđen.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ LOVRENOVO NEKAŽNJENO IGRANJE RUKOM PRED GOLOM HRVATSKE.
 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.