Liga nacija

Šveđane ne brine kvaliteta Hrvatske: I prije smo igrali protiv kvalitetnih veznjaka

Foto: HNS

HRVATSKU i Švedsku u nedjelju od 18 sati očekuje susret trećeg kola Lige nacija na Maksimiru. Obje reprezentacije u prva dva kola protiv Francuske i Portugala nisu upisale nijedan bod, stoga je ova utakmica prilika za priključak s najboljima.

Iz švedskog tabora su na press-konferenciji ususret sutrašnjoj utakmici sudjelovali izbornik Janne Andersson i napadač Marcus Berg. Početnu je riječ dobio izbornik.

Andersson već zna početnu postavu protiv Hrvatske

"Pobjeda protiv Rusije nas je ohrabrila za utakmicu protiv Hrvatske. Drago mi je da nitko od igrača nije pozitivan na koronavirus jer su neki od njih bili testirani. Nema Gustava Svenssona koji će nedostajati zbog dva žuta kartona", kazao je Andersson, čija je reprezentacija tijekom tjedna u prijateljskom susretu pobijedila Rusiju rezultatom 1:2.

Upitan o početnoj postavi koja će sutra istrčati na maksimirski stadion, izbornik je kazao:

"Dosta sam razmišljao o početnoj postavi i na temelju posljednjih treninga sam već donio odluku. Igrat će oni koji su najspremniji."

Utakmica s Hrvatskom ni po čemu nije presudna

Među njima je i Dejan Kuluševski, krilni napadač Juventusa, od kojega Šveđani u budućnosti puno očekuju i nazivaju ga "novim Ibrahimovićem".

"Razgovarao sam s Kuluševskim. On se osjeća spremnim, ali vidjet ćemo hoću li mu dati priliku u sutrašnjoj utakmici od prve minute ili će ući s klupe", kazao je Andersson čija je reprezentacija od Francuske u rujnu izgubila s 0:1, a od Portugala s 0:2.

"Imperativ osvajanja bodova ne utječe na našu pripremu utakmice. Potrebno je pronaći ravnotežu u svakoj utakmici i ova po tome neće biti drugačija. Ova utakmica ni po čemu nije presudna i treba joj pristupiti trijezne glave kao i uvijek."

Vezni red Hrvatske posjeduje veliku kvalitetu

Za kraj je izbornik komentirao i kvalitetu hrvatske nogometne reprezentacije koja se izrazito promijenila od Svjetskog prvenstva u Rusiji.

"Unatoč tome što se veliki dio momčadi promijenio, to je i dalje kvalitetna momčad Hrvatske. Poraženi su dva puta zaredom, ali protiv dva vrlo jaka protivnika", mišljenja je Andersson, dok je Berg na pitanje švedskih novinara komentirao hrvatskog kapetana Luku Modrića.

"Modrić je fantastičan igrač. U veznom redu hrvatske reprezentacije postoji velika kvaliteta, međutim, i prije smo igrali protiv kvalitetnih veznjaka te se moramo s time znati nositi", rekao je Berg koji sutra u napadu neće imati pomoć lijevog krila Viktora Claessona koji je otpao zbog ozljede.

"Claessona nema samo na dva tjedna, ne radi se o ozbiljnoj ozljedi. Računamo da će ga Alexander Isak adekvatno zamijeniti jer je jednako kvalitetan i direktan. To mu je prilika da se dokaže", zaključio je Berg.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.