SVE ŠTO TREBATE ZNATI O DREAMHACK MASTERSU Najbolje CS:GO ekipe na svijetu za 250 tisuća dolara

Foto: A.Sznajder/DHS17/Flickr

ESL Pro League je i službeno otvorio novu sezonu CS:GO natjecanja, nakon što su igrači prošli mjesec proveli na zasluženom odmoru. ESL-ova online liga dala nam je uvid u to kako izgledaju timovi s novim postavama, a pravi test slijedit će na DreamHack Mastersu u Malmöu. Na 250 tisuća dolara vrijednom LAN turniru igrat će svi timovi s popisa najboljih 10 na svijetu portala hltv.org, izuzev njemačkog tima BIG. 

Odmor za CS:GO igrače je i službeno završio, a samim time i za sve one koji ih prate. Iza nas je zanimljivo razdoblje transfera koje je izmijenilo postave brojnih timova, a na DreamHack Mastersu imat ćemo priliku vidjeti ih na djelu. Turnir počinje u srijedu 30. kolovoza i trajat će pet dana, do 3. rujna kada ćemo saznati pobjednika. 
 
Drugo izdanje DreamHack Mastersa u Malmöu privuklo je najveća imena svjetske CS:GO scene, s popisa je jedino izostao njemački BIG. S obzirom na to da je odigrano vrlo malo mečeva u novoj sezoni, svega jedno kolo ESL Pro Leagua, bilo kakva predviđanja su nezahvalna. Ipak, u ovakvim se situacijama u posljednje vrijeme uvijek spominju tri tima, SK Gaming, Astralis i FaZe Clan, u kojem igra i Nikola "NiKo" Kovač. Ukoliko neki drugi tim uspije osvojiti turnir, to ćemo moći zvati iznenađenjem. 
 

Šesnaest timova je podijeljeno u četiri grupe koje će se igrati po uzoru na GSL. Najbolja dva tima iz svake grupe proći će u doigravanje u kojem će se igrati na dvije pobjede i svaki meč bit će eliminacijski. Ovako izgledaju skupine:
 
Skupina A: SK Gaming, North, Cloud9, B.O.O.T-ds
 
Skupina B: Astralis, Virtus.pro, Natus Vincere, Renegades
 
Skupina C: Gambit, FaZe, NiP, mousesports
 
Skupina D: Immortals, G2 Esports, EnVyUs, Fnatic
 
Jedino na čemu trenutno možemo temeljiti bilo kakva predviđanja je poredak timova u ESL Pro League, ali odigran je premali broj mečeva i ti rezultati ne prikazuju realno stanje. Još jedna velika razlika je što se radi o online ligi, a ne LAN turniru što uvelike utječe na igru i same timove.
 
Ranije spomenuti SK Gaming, Astralis i FaZe Clan bit će glavni favoriti za osvajanje naslova, dok će Na'Vi, Fnatic, G2 Esports i Virtus.pro uvijek biti tu negdje, pogotovo kad se radi o ovakvim turnirima. Immortals i Gambit imaju odličan Major iza sebe, ali tek trebaju dokazati konstantu. Pogotovo Gambit, koji je ostao bez vođe u igri, Zeusa. 
 

 
EnVyUs je obećavajuće otvorio sezonu na kvalifikacijama za ESL One, ali nisu nastavili u istom stilu u ESL Pro League. North je jedna od onih ekipa koja je uvijek puno obećavala, a pružila toliko malo. Teško je povjerovati da će ovo biti njihov turnir i da će uz ovakvu konkurenciju otići do kraja. NiP je posebna priča koju brojni obožavatelji CS:GO-a prate sa suzom u oku. Legendarni tim ne pronalazi formu već neko vrijeme, a ne postoje nikakve naznake da će se to sada promijeniti.
 
Može li supertim FaZe Clana ispuniti očekivanja? Hoće li se netko uplesti u borbu Astralisa i SK Gaminga za tron i mogu li se timovi poput Na'Vija i Fnatica vratiti u sam vrh? Sve odgovore dobit ćemo do 3. rujna kada završava DreamHack Masters u Malmöu.
 
Prvi dan turnira u srijedu 30. kolovoza, mečevi počinju u 13:00 i igrat će se po dva meča u isto vrijeme te će za oba biti osiguran prijenos uživo na službenom kanalu natjecanja. Turnir će otvoriti SK Gaming protiv B.O.O.T-ds i Astralis protiv Renegadesa. Već sljedeći dan, kada će igrati pobjednici prvih mečeva po skupinama, situacija će se smiriti i sve mečeve moći ćemo pratiti na glavnom prijenosu.
 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.