UFC

Sve je bilo spremno za Stipin meč stoljeća, ali je Poljak pokvario planove

Foto: Getty Images/Gulilver Image

ISRAEL ADESANYA izgubio je proteklog vikenda na priredbi UFC 259 od Jana Blachowicza. Prvak srednje kategorije napao je pojas i u poluteškoj kategoriji, ali je poljski borac bio prejak i zadržao ga je. Adesanyin trener Eugen Bareman otkrio je za Sirius XM plan svojeg borca. Naime, Adesanya bi u slučaju pobjede izazvao Stipu Miočića.

Ta ponuda vrijedila bi samo u slučaju da Stipe obrani pojas na priredbi UFC 260 protiv Francisa Ngannoua, a Adesanya bi dobio priliku postati prvi borac u povijesti UFC-a koji drži pojas u tri kategorije. "Da smo uzeli ovaj pojas, išli bismo do samog kraja, zašto ne? Htjeli smo otići kategoriju više. Ne bismo se borili s Ngannouom jer su on i Israel prijatelji, ali Miočića bismo 100% izazvali", rekao je Bareman.

U tom scenariju bi najviše patio Jon Jones, koji je prešao u tešku kategoriju u lovu na Stipin pojas, ali još uvijek nije dogovorio prvu borbu u toj kategoriji. "Jones nas ne zanima. Mi smo htjeli kao dvostruki prvak napasti Miočića i ispisati povijest", zaključio je Bareman.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.