Sve dogovoreno s Metalurgom: "Červar je najpoznatiji trener koji je ikad došao u Makedoniju"

"LINO ČERVAR je najpoznatiji trener koji je ikad došao raditi u Makedoniju", vrišti Utrinski vesnik nakon što je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije prihvatio ponudu da preuzme vođenje Metalurga iz Skopja.

Upravo su novog trenera Makedonci najavili kao najveće pojačanje za klub koji je od svog osnutka 1971. godine stalno u vrhu makedonskog rukometa. Prošlu sezonu su završili kao druga momčad lige, a ove godine im je cilj osvojiti sve što se u Makedoniji osvojiti može.

Červar je pregovore s Makedoncima započeo još početkom mjeseca, nedugo nakon što je objavljeno da će još mjesec dana ostati na klupi hrvatske reprezentacije. Točna visina ponude koja je stigla iz Skopja nije potvrđena, ali navodno se radi o čak 200 tisuća eura po sezoni, što znači da će "Mago di Umago" postati najplaćeniji trener u Makedoniji.

"Metalurgova ponuda bila je najkonkretnija", kazao je Červar odmah nakon što je otvorio pregovore prije dva tjedna i već tada dao naslutiti kako je pronašao novi angažman, a veliki mu je plus što su Zagreb i Skopje blizu i što između dvije ex-yu metropole postoji direktna avionska veza.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.