Suspendirana bivša najbolja tenisačica, pala je na dopinškoj kontroli: "U šoku sam"

Foto: EPA

DVOSTRUKA osvajačica Grand Slam titula, pobjednica Roland Garrosa (2018.) i Wimbledona (2019.), danas deveta, a nekoć vodeća na WTA listi, Simona Halep, privremeno je suspendirana nakon što su u njenom nalazu na dopinškoj kontroli pronađene zabranjene supstance.

U njenom su nalazu pronađeni tragovi roksadustata, lijeka namijenjenog liječenju anemije, koji povećava proizvodnju eritrocita. Taj nalaz rađen je u kolovozu, pred US Open.

"Nikada nisam bila ovako šokirana"

"Nikada u životu nisam bila ovako šokirana. Danas počinje najteži meč mog života: borba za istinu. Nikad u karijeri nisam pomislila na varanje, to je protiv vrijednosti na kojima sam odgajana. Suočena s ovom nepoštenom situacijom, osjećam se zbunjeno i izdano", napisala je Halep na Twitteru.

Navodno su količine zabranjene supstance u njenom tijelu pronađene u izrazito maloj količini. Nikad bolje rangirana tenisačica nije pala na dopinškom testu još od 2016. godine i Marije Šarapove.

"Ne radi se o titulama i novcu, već o časti i ljubavnoj vezi koju sam s tenisom razvila u posljednjih 25 godina", dodala je Halep koja je zatražila analizu drugog uzorka. On je bio potvrdio rezultate prvog.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.