Sudačka komisija se oglasila o zadnjem kolu. Ni riječi o bizarnom potezu suca

Foto: Davor Javorovic/Pixsell

SUDAČKA komisija HNS-a objavila je analizu 20. kola SuperSport HNL-a. U njoj stoji samo jedna stavka, a zaključak je komisije da je Lokomotiva oštećena kod Osijeka koji je trebao zadnjih nekoliko minuta odigrati s igračem manje. "Neispravna procjena suca utakmice u interpretaciji pravila XII. Incident u kojem je igrač Osijeka počinio prekršaj (jasno gaženje suparnika) razmatranjima PNI-e smatra se nesmotrenim i obavezno disciplinski kažnjivim opomenom.

Uzimajući u obzir da je isti igrač prethodno na utakmici opomenut, nakon ovoga prekršaja trebao je biti isključen iz igre temeljem dobivene druge opomene na istoj utakmici. Ovaj propust ispravne interpretacije pravila smatra se “važnom” pogreškom suca utakmice. Svi ostali važni incidenti u analiziranom 29. kolu interpretirani su sukladno smjernicama PNI-e. Suci u VAR sobama ispravno i efikasno sudjelovali su u donošenju konačnih odluka", stoji u priopćenju.

Zanimljivo, komisija se nije oglasila o bizarnom potezu suca s iste utakmice. Naime, u 71. minuti je Lokomotivin Marić napravio prekršaj. Sudac Dario Kulušić je već izvadio žuti karton, ali je izgledalo kao da ga je odlučio ne pokazati jer bi to Mariću bio drugi žuti. Kohorta je zbog navedene situacije zasula teren stolicama, a sudac je žestoko izviždan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.