rukomet

Stvara se novi rukometni Dream Team. Iz Kiela stigao i najbolji golman svijeta

DANSKI Aalborg gradi ekipu s kojom bi pokorio Europu. Danska je na reprezentativnom nivou uzela sve što se moglo uzeti, ali nikad nije osvojila Ligu prvaka. Aalborg je odlučio biti prvi i kub je krenuo vraćati najbolje danske igrače kući.

Za iduću sezonu potpisali su Mikkel Hansen (zbog bolesti ga neće biti nekoliko mjeseci), Mads Hoxer Hangaard, Christian Termansen, Nikolaj Læsø, Valdemar Hermansen te Šveđani Andreas Flodman i Jonas Samuelsson. Posljednji koji je pristupio Aalborgu je slavni vratar Niklas Landin (33).

Aalborg je lani igrao finale Lige prvaka i bio je teško poražen od Barcelone, sad su im ambicije puno veće, a najbolji golman svijeta i sad već bivši član Kiela u kojem igra Domagoj Duvnjaka jedan je od glavnih aduta.

Landin je iskoristio klauzulu u svom ugovoru s Kielom koja mu je omogućavala izlaznu stavku zbog obiteljskih razloga.

''Imao sam fantastične godine u Njemačkoj, ali sada su tu i neki obiteljski izazovi koji zahtijevaju od mene da se vratim u Dansku. U isto vrijeme želim da ostanu i određene sportske ambicije, koje ću moći zadovoljiti u Aalborgu. Pratim kako se klub razvija, posjetio sam ga nekoliko puta i vidio fantastičnu atmosferu. To me je impresioniralo i radujem se što ću biti dio tog projekta'', kazao je Landin koji je potpisao petogodišnji ugovor.

''Niklasova odluka da se vrati u Dansku prije isteka ugovora nas je na kraju iznenadila. To nam predstavlja veliki izazov'', rekao je Viktor Szilagyi, direktor Kiela.

Landin je s Kielom zasad skupio 343 utakmice (i 21 gol), dva naslova prvaka i jednu Ligu prvaka. Aalborg će mu biti peti klub u karijeri, prije Kiela, Löwena i Bjerringbra počeo je u GOG-u.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.