STOLNI TENIS

Stolnotenisač Tomislav Pucar u polufinalu singla na Europskim igrama

Foto: Hina

PETOG natjecateljskog dana Europskih igara u Minsku (21. - 30. lipnja) 23-godišnji hrvatski stolnotenisač Tomislav Pucar nastavio je pobjeđivati favorite. Izborio je polufinale pojedinačne konkurencije nakon što je u četvrtzavršnici senzacionalno svladao europskog prvaka iz 2016. godine, Francuza Emmanuela Lebessona, s 4:1.

U polufinalnom meču u srijedu u 12 sati Pucar će igrati s legendarnim Nijemcem Timom Bollom, koji je u četvrtfinalu s 4:1 eliminirao drugu legendu svjetskog stolnog tenisa i bjelorusku nacionalnu sportsku ikonu Vladimira Samsonova. Drugi polufinalni par su Danac Jonathan Groth i Ukrajinac kineskih korijena Lei Kou.

Za drugu senzacionalnu vijest dana pobrinula se najbolja hrvatska badmintonašica, 22-godišnja Maja Pavlinić. Ona je u 2. kolu razigravanju po skupinama s 2:1 svladala 45. igračicu svijeta (svojedobno i u Top 20), Španjolku Beatriz Corrales. Pavlinić je na korak od plasmana u osminu finala Europskih igara, a za to joj je potrebna pobjeda protiv Bjeloruskinje Anastasije Černavskaje s kojom igra u srijedu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.