Stižu rezultati novog poslovnog modela američkog League of Legends Championship Seriesa

Foto: Riot Games/LoLesports Flickr

Najveća predstava League of Legends esporta, World Championship, u punom je jeku, a u njenoj pozadini događaju se vrlo zanimljive stvari. Prvo je Riot Games odustao od novog modela natjecanja u europskom LCS-u s četiri regije po šest timova, a sada dolaze zanimljive vijesti iz Amerike. Immortals se neće natjecati u idućoj sezoni LCS-a jer im je prijava odbijena, ali prihvaćena je ona Cleveland Cavaliersa. 

>>Gotovo savršena predstava Samsung Galaxya za polufinale LoL World Championshipa
 
>>STIŽU NEW YORK YANKEES Jedan od najvrednijih sportskih klubova na svijetu ulaže u esport
 
Podsjetimo, Riot Games je najavio da će se od iduće sezone američki LCS organizirati po drugačijem poslovnom modelu u kojem su svi timovi partneri lige te svoju poziciju u natjecanju plaćaju.  Tako su brendovi dobili sigurnost i priliku da sustavno ulažu jer ispadanja iz lige više neće biti, što pruža dodatnu sigurnost partnerima, kao i sponzorima.
 
U američkom LCS-u ostalo je slobodno samo jedno mjesto, nakon što je prihvaćeno devet franšiza. Team SoloMid, Cloud9, CLG, Echo Fox, Team Liquid, OpTic Gaming. FlyQuest i Cavaliersi, a tu je još i nepoznati tim u vlasništvu obitelji Lacob. Posljednje slobodno mjesto mogao bi popuniti jedan od četiri europska tima koji žele preseliti u Ameriku. No izgledno je kako esport organizacije Immortals, Pheonix1, Team Dignitas i Team EnVy to mjesto neće dobiti. 
 
Za uspjeh Cavaliers esport projekta u LCS-u biti će zadužen Matthew "Nadeshot" Haag, bivši profesionalni Call of Duty igrač i kapetan OpTic Gaminga. Vrlo dobro poznat u konzolaškom Call of Duty esportu.
 
Bez obzira koliko sportski brendovi bili zainteresirani za približavanje mlađoj publici kroz esport, moraju znati da je ta ista publika u esportu prilično posvećena i lojalna te je neće biti tako lako osvojiti. Budućnost esporta leži u partnerstvu dvije industrije, a ne u preuzimanju. 
 
Kako su sportski brendovi sve češća pojava u esportu, tako onim prirodnim esport brendovima raste popularnost i vrijednost. Može deset sportskih klubova doći u američki LCS, ali bez TSM-a, to natjecanje će izgubiti pola gledatelja. Veliku četvorku Amerike činili su TSM, CLG, C9 i Immortals, tim koji se prošli tjedan još natjecao na World Championshipu, a već iduće sezone neće ga biti.
 
Immortals je jedna od najpotentnijih američkih esport organizacija. U vrlo kratkom vremenu napravili su ogromne rezultate u  League of Legendsu i Counter-Strike: Global Offensiveu, a počeli su se širiti i na druge esport naslove. Nadamo se da ih odbijenica Riot Gamesa neće previše koštati te da će nastaviti u istom smjeru.
 

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.