Stigao prvi Japanac u Hajdukovoj povijesti: Ino je izgubljen u prijevodu

MASAHIKO INOHA je iz Tokija sletio u Klagenfurt i odmah produljio u Bad Kleinkirchheim i hotel "Die Post", Hajdukovu bazu na ljetnim pripremama. Japanski defenzivac se nije fotkao u "bilom" dresu, čeka potpis ugovora i službeno predstavljanje.

Ipak, za potrebe udovoljenja navijačke znatiželje, jer 26-godišnjeg Japanca se čeka i najavljuje već danima, pozirao je barem pored glasnogovornika Ante Bilića u klupskoj modroj polo majici i "trikvartačama" jednake boje, prije nego što i službeno zaduži dres s brojem 19, kojeg je do njegovog dolaska nosio višekratno otpisivani i na smanjenje ugovora neuspješno nagovarani Marijan Buljat.

Isti broj Inoha je nosio i u Kashima Antlersima, klubu iz kojeg je prešao u Hajduk. Japanac se upoznao s novim suigračima, nakon čega se upoznao s metodama Krasimira Balakova, jer odradio je i prvi trening, na kojem je, naravno, privlačio najviše pažnje.

Ino, kako su ga već prozvali u novom klubu, na Hajdukove koruške pripreme je došao u pratnji menadžera i prevoditelja, koji će ostati s njim u Austriji, s obzirom na to da Masahiko govori samo japanski.

Novi Hajdukov stoper, koji može igrati desnog beka i defenzivnog veznog, danas će obaviti zdravstvene preglede, a sutra bi trebao i službeno biti predstavljen. Inoha, koji je još za vikend igrao u Japanu i letom preko pola Globusa promijenio nekoliko zona, neće odmah upasti u žestoki tretman. Ne zna se kad će debitrati za Hajduk, kojem su nakon Austrijanaca, i Slovenci zabranili odigravanje prijateljskih utakmica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.